5,8 76 tys. ocen
5,8 10 1 75857
4,1 16 krytyków
Max Payne
powrót do forum filmu Max Payne

Ekranizacje gier PC/VIDEO

użytkownik usunięty

Która Waszym zdaniem gra została najlepiej zekranizowana, a która najgorzej?

Moja klasyfikacja:
1. Lara Croft: Tomb Raider
2. Silent Hill
3. Resident Evil
4. Tomb Raider: Kolebka Życia
5. Mortal Kombat
6. Resident Evil 2
7. Hitman
8. Max Payne
9. Alone In The Dark (Wyspa Cienia)
10. Mortal Kombat 2

użytkownik usunięty

Mało widziałem na podstawie gier więc numerków nie robię, ale dla mnie najlepiej Silent Hill. A najgorsze ekranizacje to podobno robi Uwe Boll xD

użytkownik usunięty

To prawda. Jest to chyba najgorszy obecnie reżyser w ogóle. Z tej dziesiątki Uwe wyreżyserował Alone In The Dark.

Zapomniałam, ale w dziesiątce powinien też się znaleźć Doom.

użytkownik usunięty

Ja się tylko boję o przyszłe ekranizacje "Bioshock" i "Kane&Lynch" :( W "Kane&Lynch" już zapowiedzieli do roli Lyncha- Jamiego Foxa, który że się tak wyrażę jest innej rasy niż koleś w growym pierwowzorze. Co to dalej będzię skoro już robią takie cyrki? Pewnie zrobią z tego film dozwolony od lat 12-stu- blee :P

użytkownik usunięty

Ja myślę, że twórcy takich filmów wychodzą z założenia, że skoro gra dobrze się sprzedawała, to film na pewno zechcą obejrzeć fani gier (jak wiadomo, na całym świecie jest ich bardzo wielu) i to niezależnie od opinii krytyków. Skoro już na starcie mają oni rzesze graczy jako potencjalnych widzów, to po co mają się jakoś specjalnie wysilać?

użytkownik usunięty

A chociażby po to żeby się nie kompromitować w środowiskach filmowych takim badziewiem :) I nie tylko filmowych.

użytkownik usunięty

Tak byłoby najlepiej dla widzów. Jednak wielu twórców filmów i gier stawia przede wszystkim na zysk, a nie na jakość.

użytkownik usunięty

I w tym niestety problem- świat to jeden wielki pieniądz niestety :P

ocenił(a) film na 6

moim zdaniem najlepszy film na podstawie gry to '' Hitman ''. Bo z tych wszystkich ekranizacji najlepiej mi sie go oglądało i całkiem przyjemnie i nie odczuwałem jakieś większej potrzeby powiązania z grą, ponieważ postać płatnego mordercy to całkiem swobodny schemat, wiec jakby go nie wykorzystali zrobiliby to dobrze. I tak sie stało. Co do reszty mam różne odczucia.

ocenił(a) film na 7

Trudno powiedzieć. chyba łatwiej wymienić które były udane a które mniej bądź wcale.
Do udanych napewno zaliczę Lara Croft: Tomb Raider, Mortal Kombat i Resident Evil
Do średnio udanych Hitman i Tomb Raider: Kolebka Życia.
A porażki to wg mnie Resident Evil 2 i 3, Mortal Kombat 2 i Alone In The Dark

Co do Max Payne'a ustosunkuje się niebawem, gdy tylko zbiorę się żeby obejrzeć

ocenił(a) film na 7
Jaro112

Jak powiedziałem, tak zrobiłem. Myślę że Max Payne to takie mocne 7/10. Spokojne mogę go sklasyfikować na trzecim miejscu na równi z Residentem, a za Tomb Raiderem i Mortal Kombat.

użytkownik usunięty
Jaro112

Hahahaha xD Całe szczęście że chociaż nie uznałeś tego czegoś za arcydzieło xD

użytkownik usunięty

Największy minus tego filmu, to oczywiście denny scenariusz. Reżyseria też nie jest szczególnie lepsza. Ale już zdjęcia i gra znanych aktorów nie były najgorsze. Jeżeli mankamenty (choć moim zdaniem bardzo znaczące) tego filmu komuś nie przeszkadzają i jeżeli dołożyć do tego sentyment gracza, to może być i 7/10. Ale to prawda, dobrze, że nie więcej:)

ocenił(a) film na 7

Za to Ty uznałeś np. Monty Python i Święty Graal za arcydzieło;) jakoś nie wypominam Ci tego ;)

A co do sentymentu do gry to nat0 ma racje. Pewnie gdyby to był nie Max Payne tylko jakiś wymyślony bohater na potrzeby filmu moja ocena byłaby niższa , jednak raczej poniżej 5 by nie spadła :)

użytkownik usunięty
Jaro112

"Monty Python i Święty Graal" jest przez większość ludzi uważany za brytyjską komedię wszechczasów więc nie wiem w czym problem :P

ja dodałbym jeszcze Postala ... moim zdaniem film idealnie oddał chaos jaki panował w grze :))))

drzefkovitsh

1. Silent Hill
2. Resident Evil
3. Postal
4. Mortal Kombat
5. Hitman
6. Resident Evil: Extinction
7. DOA: Dead or Alive
8. Lara Croft: Tomb Raider
9. Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life
10. Resident Evil: Apocalypse
11. Max Payne
12. Doom
13. Mortal Kombat: Annihilation
14. Alone in the Dark
15. In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale
16. House of the Dead
17. BloodRayne

Alchem1st

Hej, a gdzie Prince of Persia? To jedna z najlepszych jeśli nie najlepszych egranizacji :D

John_Shepard

POP oglądnąłem dopiero jakieś dwa dni temu, i moim zdaniem plasuje się gdzieś pomiędzy Hitmanem a trzecim RE.

ocenił(a) film na 6
Alchem1st

1. Silent Hill
2. Hitman
3. Resident Evil
Reszty nie daje bo dziadostwo

użytkownik usunięty
SensationTMF

Dla mnie Hitman jest większym dziadostwem niż Lara Croft: Tomb Raider.

ocenił(a) film na 6

Dla Ciebie może tak. Dla mnie jest filmem bardzo dobrym, ale nic nie przebije Silent Hilla. Czekam na 2 część

użytkownik usunięty
SensationTMF

O tak tak, ja też czekam na kontynuację "Silent Hill" :)

użytkownik usunięty

Ja czekam na sequel SH, na Bioshock i remake MK (podobno ma być gotowy w 2013).

użytkownik usunięty

Żeby tylko Bioshocka nie spartolili bo to moja ulubiona gra :P

ocenił(a) film na 6
SensationTMF

Silent Hill bardzo dobra ekranizacja, ale chyba nie powstanie druga część.

ocenił(a) film na 6
Camillus

Jest zapowiedziana na 2011. Podobno są juz robione zdjęcia do Silent Hilla

U mnie wygląda to w ten sposób:
1. Silent Hill
2. Resident Evil 2: Apokalipsa
3. Resident Evil
4. Resident Evil 3: Zagłada
5. Mortal Kombat
6. Tomb Raider, Doom
7. Prince of Persia: Piaski Czasu
8. Dungeon Siege: W imię króla
9. Postal

ocenił(a) film na 6
Elof

zapomniałem dodać do mojej kolekcji jeszcze Resident Evil Degeneration i czekam też na Damnation

ocenił(a) film na 7
SensationTMF

moja subiektywna tabelka

1.Dagon (Call of Cthulhu)
2.Resident Evil
3.Mortal Kombat
4.Far Cry
5.Silent Hill
6.In the Name of the King