5,8 76 tys. ocen
5,8 10 1 75858
4,1 16 krytyków
Max Payne
powrót do forum filmu Max Payne

Jeżeli film będzie choć w połowie tak dobry jak gra, to ten film jest skazany na sukces. Ale jednak też wiadomo, że filmy oparte na grach komputerowych nie należą do najlepszych. Czekam z niecierpliwością na "Max Payne'a"

ocenił(a) film na 3
mlody118

Ciężko będzie dorównać tej grze,ona miała taki niepowtarzalny klimat i dobrze powiedziane że jak choć w połowie się uda to będzie super. :)

_GF_

Mnie ciekawi tylko, czy nie będzie przesady z bullet-time... Fajnie byłoby zobaczyć jakąś efektowną sekwencję w tym "trybie", ale nie 70% pojedynków.

Mithrill

mam nadzieje ze nie zepsuja klimatu,mrocznosci jaka była w grze:)) bo jesli
tak to niech sobie wsadza ten w film w 4 litery. mam nadzieje

ocenił(a) film na 5
jank16

Zgadzam się i liczę na muzykę z gry (graną na wiolonczeli/pianinie) - bez podobnej ścieżki dźwiękowej przeniesienie do filmu klimatu gry wypadnie, moim zdaniem, nienajlepiej.

mlody118

Dobra gra, a dobry filmy to zupełnie dwie różne sprawy. Co prawda pewne elementy są wspólne (np. dobra fabuła) ale cała reszta opiera się na innych aspektach. Dlatgeo też bezsensowne jest "wklejenie" gry do filmu, bo to co podpobało ci si w grze, nie podobałoby ci się w filmie. Niestety, z tego co czytam w komentarzach na filmwebie, większosć chyba nie potrafi tego pojąć ;/

ocenił(a) film na 6
mlody118

po obejrzeniu zwiastuna da się wyczuć klimat gry według mnie, może z tego wyjść bardzo dobry film jak czegoś nie spierdziela.

ocenił(a) film na 3
mlody118

Gra była zajebista, szczególnie pierwsza część. Taka tajemnicza, mroczna troszke jakby psychiczna. w drugiej już tylko polecieli z Love story do Mony:P Mam nadzieje, że film będzię dobry i podtrzyma klimacik z gierki;]

sweetjust2

W części drugiej Love Story do Mony jakby nie było, jest głównym motorem napędowym fabuły :P. Mam tylko nadzieje, że nie stanie sie tak w przypadku filmu.

Rokka

Druga część była następstwem sukcesu części pierwszej i pomimo, iż technicznie nie można jej nic zarzucić to klimat już gdzieś wyparował. No i była skandalicznie krótka.

Co do filmu, zwiastun napawa optymizmem, zdjęcia Nowego Jorku pokrytego śniegiem od razu przypominają grę. Mam nadzieję, że cały film będzie przynajmniej dobry - Max Payne zasłużył sobie na to ;)

ocenił(a) film na 1
mlody118

Widzialem zwiastun i wydaje mi sie, ze jednego mzoemy byc pewni - efekty specjalne powalaja .. klimat tez jest wyjety zywcem z max payna wiec wydaje mi sie ze powinno byc dobrze .. byle aktorzy sie dobrze spisali :)