Te "orły" to pewnie Valkirie. Kto grał w pierwszą część powinien wiedzieć. To takie uskrzydlone kobiety zabierające chyba ludzi do piekła według mitologii norweskiej.
Sam jesteś uskrzydlona norweska kobieta... wykształciuch dla ubogich...
Już pominę fakt, że to wcale nie wyglądało jak kobieta... chyba, że norweskie kobiety tak wyglądają... żal mi wtedy Norwegów...
Wikipedia: Walkirie (nor. i duń. Valkyrie, szw. Valkyria) – w mitologii nordyckiej pomniejsze boginie, córki Odyna, zwykle przedstawiane jako piękne dziewice-wojowniczki ujeżdżające skrzydlate konie (czasem wilki), uzbrojone we włócznie i tarcze.
Wojowników zabierały raczej do nieba niż do piekła.
Zapewne autor pomysłu z tymi, pożal się Boże, HARPIAMI także nie miał pojęcia za co się bierze. Nawet jeśli to są 'wizje' Max'a po narkotyku to pasują jak pięść do nosa.
To są Upadłe Anioły, o których w grze głośno... tak mi się zdaje. Jednak, jak słusznie przytoczony cytat z Wikipedii rzecze, Valkirie to nie są, a jak się okaże, że jednak to śmiech na sali z mojej strony będzie spływał całymi litrami...
Wymyslacie, skoro juz po trailerze wiemy, ze jest i bog i diabel, to pewnie to jakies zwykle demony, a nie mityczne Walkirie, cos ala Max zmiksowany z Constantine.