PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=234006}
5,8 76 tys. ocen
5,8 10 1 75785
4,0 24 krytyków
Max Payne
powrót do forum filmu Max Payne

Mam nadzieję tylko, że uchwycą ten mroczny, duszny, brudny klimat z gry. Aż się prosi o to by to było lekko w stylu filmów Noir. Mam nadzieję, że dadzą jakąś klimatyczną muzykę, a nie jakieś techno jako tło dla strzelania. Bo umówmy się. Wspaniałe strzelaniny nie były dla mnie daniem głównym w grze, tylko klimat. Strzelaniny tylko dodatkowo mnie wciągały i nie pozwalały się nudzić. Mam nadzieję, że nic nie będzie ugrzecznione i fajnie by było gdyby były te komiksowe wstawki, tak jak w grze. No i oczywiście Max jak dla mnie MUSI być narratorem w tym filmie, i MUSI opisywać wydarzenia swoją brudną poezją, którą nawet w drugiej części gry twórcy sparodiowali w serialu, który możemy obejrzeć w grze :).
Film ma naprawdę szanse na bycie świetnym nie tylko jako adaptacja gry komputerowej. Aktor moim zdaniem jest dobrze wybrany, martwi mnie tylko Ludacris jako Bravura, mimo że go lubię. Oby tylko nie zabrakło tych klimatycznych komiksowych wstawek i tych nieco chorych scen i urojeń po tym jak w grze nafaszerowali Maxa Valkirią. To musi być, dla mnie to jest ważniejsze niż sam bullet time.

http://www.northim.blox.pl