5,8 76 tys. ocen
5,8 10 1 75857
4,1 16 krytyków
Max Payne
powrót do forum filmu Max Payne

Film pewnie będzie głupawą, durną strzelanką, wszyscy chcielibyśmy by był czymś więcej. A czym wg mnie powinien być? Tym czym gra - mroczną, pełną ironii parodią starych i współczesnych czarnych kryminałów. Najlepiej chyba by było gdyby film był... komedią. Serio. Wyobraźcie sobie gdyby film zaczynał się od... menu ładowania. Później menu główne z muzyką z maxa, myszka najeżdżająca na nowa gra. Sam film nie był by oczywiście pokazany z widoku TPS ale było by w nim pełno odniesień do gry, w konwencji oczywiście pastiszu. Np: bohater by w pewnym momencie niespodziewania umierał, i byłby quickload. Poza tym film byłby tonął od gagów. Max nonstop byłby brał środek przeciwbólowy. No i Ludacris do roli Jima Bravury by w pastiszu pasował. No i na koniec tuż przed ostatnią walką, kiedy Max były już się zbierał do ostatniej rozprawy z Horne pojawił by się... błąd windowsowy. Koniec filmu

ocenił(a) film na 6
Snooper_a_ka_Pookie

chcesz to Ci nakrece jak przechodze gre a Ty mi za to zaplacisz jak za bilet do kina... ehh

Snooper_a_ka_Pookie

Nie, nie o to mi chodzi. To miał by być pastisz. I wcale nie z widoku TPP, jednak widz miałby się czuć jak w grze komputerowej. To miało by być nie na serio

Snooper_a_ka_Pookie

Pasowałoby, ale do jakieś parodii filmów na podstawie gier (Video Game Movie? Brrrr...), ale absolutnie nie pasuje to do Maxa, bo ludzie idą na poważną adaptacje (przynajmniej z załozenia, ale licze że będzie dobrze). Wiesz, to tak jakbyś z gry przygodowej zrobił symulator lotniczy :P.

ocenił(a) film na 6
speiderman

był taki motyw w meet the spartans, rodem z gta, ale cały film zrobiony tak jak pisał założyciel tematu byłby, tak mi się wydaje, zajebiście nudny.