5,8 76 tys. ocen
5,8 10 1 75858
4,1 16 krytyków
Max Payne
powrót do forum filmu Max Payne

Kto się ze mną zgodzi??
Chciałbym żeby ten film był zrobiony w taki sposób.Musi mieć mroczny ciężki klimat.Dobrze by było jakby użyto czarno białej taśmy("Wściekły byk","Sin City"),akcja działa by się głównie w nocy albo w szarych bandyckich melinach. Mark Wahlberg musi się postarać aby postać Maxa była charyzmatyczna i przykuwała uwagę .Czarny charakter również powinien dać z siebie wszystko abyśmy byli świadkami aktorskiego pojedynku między "dobrym" a "złym".Muzyka musi pasować do filmu i budować jeszcze lepszy klimat.Film powinien wciągnąć...posiadać nieprzewidziane zwroty akcji.Mark powinien być również narratorem opowiadać o wydarzeniach w których uczestniczył podobnie jak w kultowej grze.Film powinien trzymać w napięciu ale bez przesady. Powinien być sprawnie zrealizowanym kryminałem.Takie są moje oczekiwania...

ocenił(a) film na 3
lotr_2

Tak. Klimat będzie w tym filmie najważniejszy. Jeżeli ten aspekt zawiedzie to oznaczać będzie koniec marzeń o dobrej ekranizacji. Co do wroga. Głównym wrogiem Maxa jest narkotyk Valkiria. Po zwiastunie można wywnioskować, że o wiele większą rolę niż w grze odgrywać będzie Jack Lupino. W sensie - będzie go więcej niż w grze. Podejrzewam, że jeżeli nie edzie Angelo Punchinello, to on może być głównym bossem mafii w filmie. To on może być tym "głównym wrogiem". Być może Horne, ale wątpię. Ona jest sprawczynią całego zła, ale w grze pojawia się rzadko. Akcja, kryminał, dramat, thriller - te gatunki są przypisane do tegoż filmu na imdb.com. Ja liczę na naprawdę solidne, klimatyczne kino. Z - jak to ująłeś - mrocznym, ciężkim klimatem. Takiego materiału po prostu nie można zniszczyć. Nawet w "Fabryce snów".

Brudny_Harry

Czarno biały? Tu się nei zgadzam. Po zwiastunie można wywnioskowac, że będą w filmie andużywać tego rzucania się głónego bohatera po podłodze, tak jak w grze. Wg mnie to zły pomysł, mogliby ukazac całą historię bez takich drobnych detali. No bo jeżeli rpzez cały film Max będzię się rzucał tak jak w grze no to gdzie tutaj realizm?
Podobają mi się te demony, pewnie w scenach śmierci czyjejś będą się ukazywać, dla mnie Okey.
Kolejna sprawa i najwazniejsza, ten film to aktegoria wiekowa PG-13, a więc bez wulgaryzmów i przemocy. Co ciekawe bez ukazywania narkotykó, więc ciekaw jestem co to zrobią z Valkirią. Pewnie będzie to kolejny komercyjny filmik jak Hitman chociażby.

ocenił(a) film na 5
BUNCH

Faktycznie nie powinno byc nadużywania bullet time'a ale kilka takich scen w filmie jak najbardziej będzie na miejscu. Powinny się też pojawić majaki i halucynacje Maxa po narkotykach, oraz jego sny, z zamordowaną żoną i dzieckiem. Nie zaszkodziło by też umieśćić w filmie głównego motywu muzycznego z gry - klimat by na tym napewno zyskał. Całość oczywiśćie powinna sie dziać w zaśnieżonym, nocnym Nowym Yorku, bandyci powinni być tak wstrętni i odrażający jak tylko można, a ich sceny zgonów odpowiednio krwawe. Nieżle by było gdyby pojawił się też wątek satanistyczny - jak w pierwszej części gry. Trailer na razie robi lepsze wrażenie niż Hitman, więc może nie będzie źle.

Brat_Stali

BUNCH nie wiesz jak w przypadku kategorii wiekowej PG-13 poradzą sobie z narkotykiem Valkiria? Otóż narkotyk ten nie będzie stosowany dożylnie(bo to od razu groziłoby dla producentów R) a doustnie(jakiś płyn co zresztą już widać w zwiastunie)

ocenił(a) film na 6
lotr_2

No tak, ale zwiastun prezentuje sie nieźle wiec moze będzie giarka :P