Jestem fanem tej gry. Mam 15 lat i od razu powiem że o filmie dowiedziałem się o wiele później niż zacząłem grać w grę. Chodzi mi tu o samą postać Maxa. W grze to silny, doświadczony, z bliznami facet twardy jak skała. Natomiast w filmie gra go facet z gładziusieńką buźką, o zupełnie innym wyrazie twarzy, w sweterku pod kurtką skórzaną. Scenariusz mniej więcej opiera się na grze, ale w filmach nie chodzi o przerysowanie gry na ekran, bo grać można w domu. Ale postać takiego aktora mnie irytuję. I żeby nie było - nic nie mam do Marka, ale jego postać zupełnie nie pasuje do tego filmu. Jestem ciekawy opini innych.
Według mnie pasuje. a ty kogo byś obsadził w takim razie w roli Max'a Payne'a ??
parę lat temu, jeszcze w CLICK!u czytałem, że w pierwotnej wersji (nawet bardzo pierwotnej) brano pod uwagę Mela Gibsona ;) tyle, że to było dobre 10 lat temu, jeszcze zanim Pasję wyreżyserował. Nie wiem tylko, czy dobrze wcieliłby się w rolę, bo jako policjanta to kojarzę go tylko z serii Zabójczej broni, gdzie był lekko stuknięty ;)