5,8 76 tys. ocen
5,8 10 1 75858
4,1 16 krytyków
Max Payne
powrót do forum filmu Max Payne

...dorównać grze komputerowej. Wszystkie wątki zostały pomieszane, niektóre rzeczy wyolbrzymiono, niektóre niesamowicie umniejszono. Brak specyficznej poetyckiej narracji, jaka miała miejsce w grze. Praktycznie nikt, oprócz Mony Sax nie był podobny do "siebie" z oryginału. Obraz zdecydowanie poniżej oczekiwań, a trailer wyglądał bardzo dobrze. Co do samego odtwórcy głównej roli, Marka Wahlberga to bardzo lubię tego aktora. Uważam, że Oscar za rolę drugoplanową należał się właśnie jemu, za kreację w "Infiltracji". Niestety nie popisał się jako Max Payne. Pozytywnie zaskoczyła Mila Kunis, nie spodziewałem się, że tak dobrze wcieli się w rolę Mony Sax. To jeden z niewielu pozytywów ekranizacji. No i oczywiście Olga Kurylenko, która ma wprawdzie epizodyczną rolę, ale to właśnie ten jej wdzięk chyba najbardziej zapamiętałem z tego filmu. Na uwagę zasłużył także Chris O'Donnell. Szkoda, że nie umieszczono w filmie koszmarów Maxa, które były jednym z najlepszych elementów gry komputerowej. Ogólnie mówiąc - brak klimatu z oryginału. Długo czekałem na ten film i niestety się zawiodłem. Nie polecam fanom Maxa Payne'a. Ci, którzy nie grali w grę mogą sobie obejrzeć jako ot taki nienajgorszy film sensacyjny. Tyle ode mnie.