5,8 76 tys. ocen
5,8 10 1 75857
4,1 16 krytyków
Max Payne
powrót do forum filmu Max Payne

w ogóle co za bezsens by tworzyc na podstawie gierki. masakra! Film zagmatwany.Nie rozumiem co rozszarpało Nataszę?? - Jak halucynacje mogą kogoś posiekać na kawałki???Dziwne.Poza tym nudne już stają się wątki w filmach akcji, gdy to policja jak zwykle zamieszana jest we wszystko.
PS. Podobno istnieje naprawdę odpowiednik "Walkirii" , działa na jakąś część ośrodka w mózgu odpowiedzialna za strach. Jest już testowana na ludziach i wyniki są zaskakujące. Oglądąłam kiedyś w "faktach"

ocenił(a) film na 6
Izviestia

co do Nataszy to wydaje mi się że to Lupino ją rozsiekał mieczem, ale też to wyglądalo jakby halucynacje ich zabijaly. a jak bylo naprawdę to też nie wiem;p

ocenił(a) film na 3
Izviestia

Wiem o czym mówisz w USA pełno reklam jest antynarkotykowych przeciw temu środkowi. Bardziej uzależnia od heroiny. Szkoda, że nie pamiętam nazwy.

polizeifurreich

metaamfetamina? Znana w USA także jako "crystal meth"?

ocenił(a) film na 3
TenDrugiGanjalf

Tak jest to było to.

ocenił(a) film na 4
polizeifurreich

gra była taka fajna,ha całą przeszłam.A film cóż,żałosny jedynie końcówka mi się trochę podobała dlatego ma 4/10

ocenił(a) film na 3
nat623

Niestety muszę przyznać rację. Gdyby chociaż był ten motyw muzyczny z gry, to może by coś uratowało. A tak to kaszana...

ocenił(a) film na 4
polizeifurreich

te takie komiksy pojawiające się w czasie gry były super,ale do filmu by to chyba nie pasowało?
właściwie ciężko z tej gry było wymyślić jakąkolwiek fabułę bez zabicia setek ludzi,bo on tam tylko strzelał,i tak się dziwie że coś wymyślili.

ocenił(a) film na 3
nat623

Myślę, że komiksy by nawet były fajnym smaczkiem do filmu, gdyby były zrobione tak ciekawie jak w grze, nie nudziłyby, ale zaciekawiły widza. Podzielenie filmu na rozdziały jak gier, też by było dobrym pomysłem. A co do fabuły to jeszcze 20 lat temu taki film z setkami by uszedł :), a nie było by tak znowu ciężko utrzymać oryginalnej fabuły dzisiaj. Wywalić 90% strzelania z gry i zamienić to na szybkie dynamiczne akcje jakie są np w filmie "uprowadzona" i zostawić finalną akcję w wieżowcu... twórcom nie mogę wybaczyć, że Jima Bravury zrobili murzyna ( coś ostatnio tak zaczęli robić w filmach opartych na grach, a z włoskiej mafii bandę latynoskich narkomanów no i te strzelaniny... tragedia..

ocenił(a) film na 4
polizeifurreich

a co do narkomanów ci w filmie śmiesznie wyglądali,no tak też się zdziwiłam że Jim Bravura to Murzyn :),
i dodatkowo marnie grał,a właściwie Mark Walhberg też nie za bardzo sobie radził, muszę powiedzieć że na jego miejscu nie chciała bym grać w tym filmie, normalnie film jak flaki z olejem :D Jak ktoś lubi takie flaki to polecam.

ocenił(a) film na 3
nat623

przynajmniej z inną grą nie zrobili takich flaków :) hitman film mimo, że bardzo luźno oparty na grze, to świetnie zrobiony. Poza tym i tak dobrze, że praw do Maxa i Hitmana nie wykupił Boll (mimo, że lubie gościa :P)

ocenił(a) film na 4
polizeifurreich

ehh nie oglądałam hitmana.Ale pamiętam że był taki bardzo fajny film oparty na grze tylko nie pamiętam jaki,obejrzała bym se go.