Para Minusów:
Nie wiem czy miałem takie wrażenie ale początek filmu trochę sztuczna gra aktorska , nie wiem może przez kolesia co robił "bankiet" w domu.
Wydawało mi się ze brakowało paru scen ,w końcu okrojono z 20 minut.
Para plusów:
Motywy z aniołami- w sumie najlepsza scena filmu jak gościu wypada przez okno i ląduje na dachu auta.
Scena co Max jest bity przez kogoś w domu kolegi, motyw z robieniem się czerwonego obrazu w chwili zadawania ciosu to tez było niezłe.
Ogólnie jak dla mnie film dobry 7/10 . grałem w grę co prawda dawno ale psychofanem gry nie jestem by być ślepo w nią wpatrzony.
Ja daję 7,5. Dobrze nakręcony (zdjęcia i kolory), zagrany też nie najgorzej. Historia nie jest kalką tej z gry - wg. mnie dobrze bo po co robić drugi raz to samo. Jest fajny klimat.
Co do minusów - jeden bullet-time w całym filmie (i to trochę przydługi, choć ładny)! Skandal! Choć strzelanin nie było dużo (plus), to przecież Max Payne z BT się automatycznie kojarzy. No i trochę film jest poszatkowany - widać że brakuje kilku scen żeby film był bardziej spójny.
Czekam na wersję UNRATED, a na razie 7,5.
Pytanie czy te sceny dodadza jakas spojnosc do fabuły , czy tlyko zostaly wyciete by film dostal pg-13 . Whalberg pasuje mi do tej roli, chociaz moglby byc ciut bardziej mroczniejsza postacią w tym filmie.
Pewnie tak jak w Die Hard 4.0 usuneli krwawe sceny, ale ja po cichu liczę na to że to będą jakieś treściwe.
widze ze dales 1:) no coz na 1 na pewno nie zasluzyl:) moze jak wyjdzie na dvd obejrzysz jeszcze raz i zmienisz ocene;)
A co do tych plusów to lubie takie wstawki w filmach typu czerwony ekran, czy jakies motywy.
Pozdrawiam
"A co do tych plusów to lubie takie wstawki w filmach typu czerwony ekran, czy jakies motywy. "
To było zwyczajne cenzurowanie przemocy :) Uważam, że zasłużył na 1, jeśli Cię interesuje dlaczego to tu jest moja recenzja - http://www.filmweb.pl/topic/1018967/Moja+recenzja.html