To jest już pewne, że film będzie z kategorią wiekową PG-13? Co prawda w zwiastunie nie było brutalności, ale być może za jakiś czas pokaże się zwiastun dla dorosłych, tak jak to było np z "Wanted". Osobiście nie wyobrażam sobie innej kategorii wiekowej niż R dla tego filmu. Choć teraz jest sama komercha więc może być rożnie. Myślę, ze zrobią ten film podobnie , jak Hitmana - podobna brutalność, a później wydadzą wersje UNRATED.
Tak to pewne film będzie PG-13.Aktorzy główni potwierdzają to.Mila Kunis odtwarzająca postać Mony Sax powiedziała nawet że PG-13 będzie różnić sięj edynie tym od R że będzie mniej krwi co jest oczywiście bzdurą
jestem pewien, ze wyjdzie późnije wersja UNRATED...
ot. taki nowy pomysł na zarabianie więcej kasy, bo...
1)na pg-13 pójdą też dzieciaki, więc... więcej $$$
2)fani Max Payne'a mimo szału ze ma taka kategorie i tak pójdą na to do kina zeby zobaczyc ("a nóż będzie dobre...") więc... więcej $$$
3)nastepnie ukaze sie wydanie dvd - dzieciaki, którym podobał się film w kinach kupią więc... więcej $$$
4)później wyjedzie wersja UNRATED na dvd, która kupia osoby które stwiedziły ze film był za mało brutalny, te które nie widziały go w kinie z powodu takich przeczuc, czy nawet dzieciaki, które chcą zobaczyc jak wyglaa ich ulubiony film w nieocenzurowanje wersji ;]
więc... więcje $$$
5)może wyjśc jeszcze ew. wydanie 2dvd, wydanie kolekcjonerskie w jakims super boskie metalowym ;], wydanie filmu+gra, filmu+gry...
więc... więcej $$$
pozdrawiam :]
ale je jednak na film czekam z niecierpliwością, bo zwiastun miażdży :]
hehehe , ładnie żeś to podsumował :-) w sumie mi się też wydaje że to jest po to aby twórcy zarobili więcej hajsu . a tak poza tym coś mi się nie wydaje żeby na ten film jeździły wycieczki szkolne (opiekunowie sie na 100% nie zgodzą) . Mam jeszcze nadzieję że zrobią nową grę z cyklu Max Payne bo te dwie części co są już przeszłem i są super
A trailer ?
ZAJEBISTY JAKICH MAŁO
Że co? Zwiastun to kupa, w dodatku śmierdząca. Już teraz wiadomo, że ta bajka nie umywa się do klimatu gry. Celowo nazwałem film bajką bo to będzie bajka sądząc po żałośnie dobranej obsadzie i tych harpiach latających. MAX PAYNE winien być maksymalnie realistyczna (jedyne odchylenie od tego to efekt bullet-time'u) twardą, męską opowieścią o twardym, wkurwionym gliniarzu, któremu już jest wszystko jedno.
Wiesz co, a mnie niezyt ovchodzi jaki weług Ciebie powinien byc.
Po zwiastunie zapowiada się solidnie zrealizowane, świetnie nakręcone męskie kino akcji.... a i nie mów, że gra była w 100% realistyczna taka!
jak tam myslicie sobie... jak dla mnie te pg-13 to zapowiedź niczego dobrego... do tego, ja rozumiem, tripy maxa muszą być ale żeby prawie pol trailera nimi wypchac? do tego umiejetne nakrecenie "krwistych sciezek" z gry byloby moim zdaniem o niebo lepsze niz te wrukwione latajace nimfy ;] ... wahlberg to cegła aktorska pokroju damona... i te pg-13... zycze tej grze ekranizacji co najmniej na poziomie hitmana ale obawiam sie... a zreszta, zobaczy sie
Owszem, cała gra kręciłą się wokół ciasnych od pocisków pomieszczeń, ale jednak poza zwolnionym tempem wszystko było jak najbardziej realistyczne.Nie trzeba było tam ładować żadnych latających stworków. Żenada.
Masz racje. Żenada.
Bo tu też nie będzie ładowania w latające stworki...
Gdybyś trochę poczytał o filmie, albo pomyślał, wiedziałbyś, że to najprawdopodobniej haluucynacje po jakimś tam narkotyku, albo symbol - na pewno nic rzeczywistego w filmie...
A gre oczywiscie realną mozna nazwac, ale w rzeczywistym świecie nie zawsze udaja się strzelaniny z 2ma pistoletami czy 2 shotganami i tak widowiskowy sposób ich ładowana.. oraz przewroty przez bark na metalowych schodach... dobrze gry nie pamietam, wiec nie bede się kłócił, wspominam ja jednak pozytywnie jaknajbardziej!
Weźcie mi lepiej powiedzcie który z poważnych reżyserów, którzy traktują swoje dzieło (w tym wypadku film) serio, doprowadza do podziału tegoż dzieła na dwie kategorie: dla dzieci (nie ma krwi), dla dorosłych (jest krew). Odpowiedź: żaden. Jakoś nigdy nie widziałem żeby M Skorsseze lub Q Tarantino bawili się w jakieś dziecinne podziały na wersję soft i hardcore. Chcecie wiedzieć dlaczego? Ze zwłykłego szacunku dla własnej roboty która jakby nie mówić w tym przypadku weszła do kanonu kina klasycznego. Takie filmy jak "Chłopcy z ferajny" czy "Pulp Fiction" zarobiły miliony nie dlatego że w czasie wyswietlania wprowadzono dziecinny wręcz podział na dwie (bo w tych obu przypadkach nie w prowadzono) wersje tylko dlatego że sa to filmy po prostu dobre (teraz to już nawet kultowe). Max Payne mimo tylu wielkich nadziei okaże się szmirą tak samo jak inne adaptacje gier komputerowych. I nie ma sie co nawet oszukiwać że będzie to pierwsza udana.
Bawienie się w jakies dziecinne podziały świadczy o skrajnie komercyjnym wręcz podejściu do dzieła jakie się stworzyło i braku jakiegokolwiek szacunku dla niego.
Możliwe, że Lexi Alexander z Punisher War Zone dali ultimatum - albo damy tera wersje ''light'' twojego filmu, a na DVD prawdziwą. Ona wolała odejść...
Wielce prawdopodobne. Świadczy to tylko o tym że Lexi jest szanującą się reżyserką no i trzeba mieć nadzieję że może jakos dzięki temu zagraniu producenci pójdą po rozum do głowy i jednak zaangażują Lexi z powrotem do filmu. No ale to tylko taka moja fantazja. Bardziej prawdopodobne jest to że Holywood już na dobre zdziadział i na maxa się wydelikatnił.
W FAQ na imdb.com pisze, że kategoria wiekowa zależy od kraju... W Stanach to może być PG-13, być może w Europie będzie jakaś "reżyserska" wersja. A propos studia 20th Century Fox. Od dłuższego czasu ma gdzieś fanów, a liczy się dla nich tylko kasa. Pocięli "Hitmana" i "Babylon A.D." W USA "Babylon A.D." trwa 90 min, natomiast we Francji 101 min. Więc skoro w USA "Max" będzie trwał 125 min, to może w Europie przedstawią go w jeszcze dłuższej wersji.