Czy jest jakaś gra, której ekraznizację Chcielibyście szczególnie zobaczyć? Ja nie miałabym nic przeciwko temu, aby powstała filmowa wersja Syberii. Tylko musiałaby być zrobiona porządniej niż choćby Max Payne.
1. Gothic
2. Max Payne 2
3.Call of Juarez
4. Assassins Creed II
5. grand Theft Auto Vice City
Z tego co słyszałem to GTA Vice City wzorowane jest na "Człowieku z blizną"... Więc na podstawie GTA VC mogłoby powstać coś całkiem przyzwoitego, pod waruniem, że za bardzo nie przypominałoby Scarface ;)
Ja coś czuje że Gothic był by dobry jak by zrobili z niego serial np 1 sezon to 1 + Mroczne tajemnice 2 to 2 + Noc Kruka 3 to ewentualnie 3 chyba że z 3 zrobili by cały film :)
1. God of War - wszystkie 3 czesci (choc gra w sama w sobie jest filmem)
2. Gothic nie bardzo bo ma zbyt wiele watkow
3. GTA/Mafia
4. Vampire the Masquerade - choc tu podobnie do Gothica
5. HOM&M III :P:P:P
6. Far Cry/Crysis
7. Fear
8. Tibia X.X
9. Painkiller
10. Commandos
11. Porzadnie zrobiony DragonBall/Naruto
12. Age of Mitology/Titan Quest/Sacred
13. Splinter Cell
14. Fallout
15. Saper
16. Megablast
17. Fifa 98
18. Tetris
19. Pasjans
20. Doom (porzadny)
21. Duke Nukem
22. Literaki
23. Pilkarzyki
24. Quake
25. Unreal Tournament
26. Diablo
Duke nukem Forever ( dopiero bedzie ale co z tego)
Assassin's Creed
PoP WArrior within
PoP:WW byłoby świetne... Zwłaszcza ze ścieżką dźwiękową z gry... A far cry już powstał (oczywiście Uwe go zrobił i w sumie mi się podobał)...
Ale, żeby zrobić Warcraft'a, musieliby zrobić widowisko rzędu Władcy Pierścieni. A najlepiej, jakby ekranizowali tylko 3cią część, bo tam fabuła jest dużo lepsza od poprzednich...
Film Doom już jest ale prawdę mówiąc do DU*Y.
a co do GTA to myślę że Chłopaki z sąsiedztwa jest ekranizacją pewnego rodzaju.
F.E.A.R
Mafia
Flatout
Wiedźmin (porządny)
ALE NAJBARDZIEJ PROTOTYPE !!!! ^^^^^
Gears of war - niesamowity klimat, świetna ciągla akcja, brutalność (to mogłby być świetny film sf-akcja, ale tylko z pg-18)
Alan Wake - klimat, atmosfera, piękne lokacje, bardzo dobry scenariusz, wreszcie można by zrobić horror-thriller-psychologiczny na miare XXI wieku.
Uncharted - i wszystko jasne ( kto grał ten wie jaki potencjał drzemie w tej grze i jaki film można by z niego stworzyć. Pani Lara Croft i Pan Indiana Jones zostali by daleko w tyle)
Mass Effect - wspaniałe uniwersum, trylogia jak się patrzy
GTA - szczerze mówiąc nie wiem na czy miałby polegać ten film, ale z chęcią bym go zobaczył
Bioshock - kolejny film napakowany świetnymi efektami i do tego bardzo ciekawą fabułą
Red Dead Redemption - wreszcie dobry western od czasów Clinta
Mafia - być może drugi ojciec chrzestny
Dead Space - horrorów osadzonych w realiach kosmosu nigdy za wiele ( gra genialna pod względem klimatu)
Ghost Recon - nie tylko gra ale również książki Toma Clancyego mogą dużo pomóc przy tworzeniu filmu
Splinter Cell - jak wyżej
Assasin's Creed
Dead Rising - zombiaki są zawsze mile widziane (totalna rozwałka chodzących truposzy na ekranie w centrum handlowym przy pomocy rozmaitych przedmiotów bezcenne)
Metal Gear Solid - chyba nie musze nic pisać na ten temat, geniusz sam w sobie
Resident Evil - ale film musi całkowicie opierać się na grze
God of War - duży potencjał
Halo - największe konsolowe uniwersum, to móglby być drugi avatar jeśli chodzi o efekty specjalne, a co za tym idzie nirwana dla oczu
Film Bioshock jest chyba w trakcie produkcji. O ekranizacji Halo też coś słyszałam, ale to chyba nic pewnego.
Masz racje, że Bioshocka mają zamiar kręcić tak samo jak i Halo, ale niestety jeszcze nie ma żadnych konkretów. Przymierzają się również do Kane & Lynch, Red Dead Redemption ( w głównej roli chcą obsadzić Brada Pitta jako Johna Marstona), Gears of War miało już reżysera miało budżet, ale coś się posypało ( przy produkcji tego filmu biorą udział ludzie odpowiedzialni za grę z Epic Games, a Cliff Bleszinski cały czas pracuje nad scenariuszem filmu) słyszałem również coś o Ghost Recon i Uncharted.
Stalker? Why not? Coś na wzór "Jestem legendą" ale zamiast Nowego Jorku mamy Prypeć. Tona klimatu, trochę efektów specjalnych, jeden dobry aktor na główną rolę i moglibyśmy się cieszyć niezłym filmem.
Poza tym Fallout 3 - podobnie jak wyżej - i Mafia.
Stalker mógłby być naprawdę dobrym pomysłem, tymbardziej, że dotychczas temat Czarnobyla i Prypeci nie był chyba jakoś szczególnie poruszany przez twórców filmów fabularnych.
Stalker powstał na podstawie pewnych wątków z filmu o tym samym tytule, więc ekranizacji pewnie nie będzie.
Skoro tak, to pewnie nie, ale kto wie? Może będzie ekranizacja gry, która powstała na bazie innego filmu;)
Gra Stalker była bardziej inspirowana powieścią Strugackich, a nie filmem.
Świetny pomysł na ekranizację, też o tym pomyślałem.
Penumbra, wszystkie części, gra złapała mnie w swoje szpony i nie wypuściła aż do ostatniej części ;)
Beznadziejna gra, ekranizacja byłaby jeszcze gorsza. Już prędzej Deep Space, jak ktoś lubi takie klimaty.
fajnie byłoby zobaczyć GTA VC pod tytułem "Vice City" no i żeby reżyserem był Quentin Tarrantino. W roli głównej widziałbym Edwarta Nortona.
Takie dylematy ma wiele graczy. Skoro można było spartaczyć Payne'a, to inne też.
A ja zarazem chciałbym i niechciałbym aby zekranizowano obie części Mafii. Tylko ciekawe kogo obsadzić. Wszak np. Paulie to niemal idealna kopia JOe Pesciego, który swoje lata ma, a Vito to idealna kopia młodego Marlona Brando
Skoro Cate Blanchett mogła rewelacyjnie zagrać Boba Dylana, to znaczy, że trafne obsadzenie aktorów w ewentualnej ekranizacji "Mafii" jest jak najbardziej możliwe. W takim wypadku nic tylko szukać, szukać... i to zarówno dobrych aktorów, jak i takiego samego reżysera i scenarzysty.
Dokładnie grając w mafię Paulie z twarzy przypominał mi właśnie Pesciego. Tylko z tego co pamiętam Paulie miał około 28-32 lat coś takiego chyba, że się mylę to mnie poprawcie. Wystarczyłoby go trochę odmłodzić tak jak Pitta jako Benjamin Button :D Pisałem wcześniej o Fahrenheicie, ale nikt po za mną o nim nie wspomniał. Grał ktoś w tą gierkę? Jeśli tak to co o niej sądzicie? Bo ja marzę, aby widzieć tą gierkę na dużym ekranie z identyczną ścieżką dźwiękową co w grze. Jeśli nie mieliście styczności z tą gierką to polecam grafika nie zachwyca bo to inne lata, ale fabuła jest zajebista naprawdę.
Ja nie grałam, ale słyszałam, że ma niezwykły klimat, grywalność i fabułę. Podobno zdefiniowała gry przygodowe na nowo. Słyszałam, że dobra jest też "Heavy Rain", ale nie ma jej chyba na PC.
Chciałabym bardzo żeby zekranizowali "Little Big Adventure 2" - oczywiście film z aktorami i z odpowiednim dubbingiem czyli głosy z gry.
Fantastyczna action adventure. Ile ja nad tym się nasiedziałem...
Jako gracz starej daty dodałbym do listy:
Raid Over Moscow - można by z tego zrobić niezły szpiegowski sriler z elementami akcji (byle nie gadżety w stylu Bonda)
Montezuma's revenge - apocalypto Mela G. do mnie nie "przemówiło"
Alone In The Dark - mogło by być lepsze niż Resident Evil
Quarantine - coś w stylu taksówkarza tyle, że science-fiction
Flashback - ta kultowa produkcja DSI osadzona w realiach cyberpunk aż się prosi o miano najlepszej ekranizacji gry.
Oczywiście, że GTA: San Andreas. Albo idealnie zgodnego Maxa Payne'a (chodzi mi o fabułę). Marka w roli Maxa bym zostawił.
Metal Gear Solid. Tylko, że to pewnie spieprzą :/ Może też być Diablo, ale to też pewnie jeszcze gorzej spieprzą xD
Assasin Creed cała seria oraz kontynuacje Prince of Persia oraz taka konsolowa gra Getaway ciekawa akcja
Assassin's Creed
Diablo2 lord of destruction
thief deadly shadows
max payne 2
Baldur's Gate
Baldur's Gate II: Shadows of Amn