PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=234006}
5,8 76 tys. ocen
5,8 10 1 75786
4,0 24 krytyków
Max Payne
powrót do forum filmu Max Payne

Pytanie do graczy

użytkownik usunięty

Czy jest jakaś gra, której ekraznizację Chcielibyście szczególnie zobaczyć? Ja nie miałabym nic przeciwko temu, aby powstała filmowa wersja Syberii. Tylko musiałaby być zrobiona porządniej niż choćby Max Payne.

ocenił(a) film na 5

chyba wiele zależy od gry, jednak większość jest na tyle przesiąknięta "filmowością" że z ich ekranizacji wychodzi jakieś masło maślane i w najlepszym wypadku kolejny średni film akcji. choć są też wyjątki np: pierwszy resident evil i postal - bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły. chętnie zobaczyłbym ekranizację buletstorm i half life, portal, fallout... no może nie dosłowną ekranizację a np. film z ciekawym scenariuszem jakoś powiązany z którymś z wymienionych uniwerum.

użytkownik usunięty
pseudoalias

Moim zdaniem, oprócz Resident Evil, dobre są też filmy: Lara Croft: Tomb Raider, Mortal Kombat (tylko pierwsza część) i Silent Hill.

Druga część Mortal Kombat tez była dobra, tylko mogli nie zmieniać aktora grającego Raidena no i przegieli z tą zmianą w smoka.

użytkownik usunięty

Skyrim,Gothik 2 albo 1, CoD 4 i jej sequle,Mafia,Deus ex'y

Jeśli odpowiednio by to zrealizowali, to zdecydowanie FEAR, którego druga część była już sama w sobie bardzo filmowa. Dodatkowo, Dead Space oczywiście i Mafia, podobnie jak kolega wyżej.

Devil May Cry i God of War ewentualnie Skyrim

RDR, GTA, GoW, Uncharted, Mafia, Spec Ops: The Line..od cholery tego jest.

Mass Effect - opowieść kompletna, scenariusz jest. Bioware robi gry z najlepszą fabułą(Planescape:Torment, Wrota Baldura 1 i 2, Dragon Age, Mass Effect.

ocenił(a) film na 6

Może tych: 1) Crysis 2) Rogue trooper 3) i nowa ekranizacja Far Cry'a 4) za GTA też bym się nie obraziła.

ocenił(a) film na 2

Ja chciałbym zobaczyć ekranizacje Mass Effecta oraz Bioshocka

ocenił(a) film na 7

Metal Gear Solid - pomysłów na co najmniej 10 filmów.
Gears Of War - też fajny pomysł
Fahrenheit - świetna przygodówka, a film mógłby być lepszy
Modern Warfare/ Black Ops - którakolwiek część nadaje się na naprawdę bardzo porządny film akcji
Killzone - również można by wykorzystać wiele ciekawych rzeczy
Driver - pierwsze dwie części...

ocenił(a) film na 9

Uncharted. Co do Maxa to mi sie podoba wersja kinowa.

Portal... w 3D.

Szczególnie, że tam ta przestrzeń jest wykorzystywana w bardzo ciekawy sposób i fajnie byłoby coś takiego zobaczyć.

"Metal Gear Solid"

1. Assassin's Creed(wszystkie części).
2.Gothic(taka mieszanina Władcy Pierścieni i Wiedźmina).
3.Wiedźmin(co prawda, film już jest, ale chodzi mi o ekranizacje gry).
4.Max Payne 2(czemu nie!).

ocenił(a) film na 1

Mirror's Edge

ocenił(a) film na 8
sajgon87

Rzucę starociami, ale fabuła by się nadawała idealnie ;) Jagged Alliance 2, Original War, Broken Sword 2, Runaway

użytkownik usunięty

Saint's Row,GTA,Slender,Gears of War,Sleeping Dogs.

ocenił(a) film na 4

football manager 2012

ocenił(a) film na 6

Tetrisa albo Snake'a

ocenił(a) film na 1
TheAmazingPudding

Ludzie a FINAL FANTASY 8 ,9, 10 albo gra nie za dobra ale film bylby the best DARKNESS badz DYNASTY WARIORS to faza dobra gra i film to COLD FEAR o to bylby klimat prawie jak Carpenter pozatym masakra MARVEL VS CAPCOM i gra FABLE a jutro dorzuce jeszcze tytuly

Zdecydowanie chciałabym zobaczyć ekranizację Dragon Age Początek, świetna fabuła aż prosi się żeby to wykorzystać.
Tylko ktoś kto umie robić filmy powinien się za to wziąć...a nie, zrobić kaszanę dla kasy i zwiać.

użytkownik usunięty
marza4366

Ach Dragon Age... marzę żeby ujrzeć film, na podstawie pierwszej części gry. Tylko czemu twórcy ekranizacji muszą coś zawsze zmieniać? Przysięgam - jak kiedyś będę miał okazję zekranizować jakąś grę to nigdy nie dokonam żadnych zmian. Zrobię tak jak grę - i takie właśnie chcę Dragon Age, Mass Effect (wiele osób mówi że nie chce ujrzeć historii Sheparda, ale ja bardzo chcę żeby film się skupiał na jego postaci), Max Payne - film był ale... ale oczywiście musiał odbiegać od gry. A właśnie wymagam tej zgodności. Wystarczy przenieść fabułę, dać młodego aktora (w pierwszej części Max kojarzył mi się z młodym buntownikiem), dać mroczny klimat i wspaniały motyw przewodni w wykonaniu z części pierwszej. Widziałem wyżej coś o StarCrafcie - owszem, ale patrząc na przerywniki w drugiej części to nie miałbym nic przeciwko pełnometrażowemu filmowi w takiej technologii. Chciałbym jeszcze zobaczyć Diablo I, ale nie wiem jak to przenieść na ekran, skoro w grze schodzi się 16 poziomów w dół i siecze potwory. Nie byłoby głupio ujrzeć ekranizacji The Force Unleashed. Planescape: Torment - owszem, ale nie upchnięta do jednego filmu. Wiedźmin - wielkim fanem nie jestem, ale nie wykrzywiłbym twarzy na widok Madsa Mikkelsena jako Geralta, czy Hugha Jackmana. Far Cry 3 - aktor do roli Vaasa chyba jest wiadomy, więc z dobrym Vaasem nie da się popsuć filmu. Na koniec - z wielką przyjemnością obejrzałbym Mortal Kombat w klimacie części z 1995 roku, serial Legacy jest fajne, ale jako serial, fajnie gdyby zbierali siły i pieniądze na prawdziwą ekranizację.

Gears of War (trylogia) i jeśli miałaby odnieść taki sam sukces, jak Władca Pierścieni to niech nakręci ją Jackson :P.
STALKER
Metro 2033
Assasins Creed
Metal Gear Solid

użytkownik usunięty
Jerich0

MGS - jestem za:)

Jerich0

Zdecydowanie dobre zastawienie na ekranizację :)

ocenił(a) film na 3

Stalker :Cień Czarnobyla jako odpowiedź na film Tarkovskiego
Gothic :
http://www.filmweb.pl/videogame/Gothic+II-2002-606777/discussion/Filmowy+Gothic+ 2,1999133
Max Payne po raz kolejny
Hitman Blood Money
Heroes 3 Armageddon Blade
Operation Flashpoint

ocenił(a) film na 1
katedra

Cold fear albo fallout 3 i oczywiscie sanitarium

ocenił(a) film na 1

Cold fear,fallout 3,sanitarium,morrowind ten skyrim wypas tez chociaz oblivion czy elder scrolls 3 tez nie slabe

ocenił(a) film na 5

Assasin's Creed!
Będzie, ale długo trzeba czekać...

Bomberman :)

ocenił(a) film na 4

Z filmami na podstawie gry jest tak samo jak z grami na podstawie filmu czyli często nie specjalnie.Dobra co do pytania to tak:
-Metro obydwie części
-Manhunt 2
-Dead Space
-BioShock 1 i 3
-Suffering
-Assassin's Creed
-Need for Speed Most Wanted
-Wiedźmin
ale szczerze to lepiej by nie ekranizowali żadnej gry albo że zrobiliby to świetnie tak na 8.

użytkownik usunięty
DemiaN

Może się po prostu nie da;) A tak na poważnie, to myślę, że jesli jest na 6/10, to jest już dobrze. Może nie mam wielkich wymagań:)

ocenił(a) film na 4

Na 6/10 spoko ale jeśli jest to twoja ulubiona gra bądź jedna z wielu ulubionych to 6/10 chyba nie byłoby za bardzo satysfakcjonujące.

użytkownik usunięty
DemiaN

Raczej nie. Z tym że to, co dobre jest w grze, nie zawsze jest tak samo dobre w filmie. Po prostu gry i filmy rządzą się swoimi prawami (chodzi mi głównie o fabuły). W filmie scenariusz jest, według mnie, o wiele ważniejszy niż w grze, ale gra ma jeszcze inne cechy, które sprawiają, że przyjemnie się w nie gra (grywalność, grafika itp.).

ocenił(a) film na 4

Ale akurat Max Payne miał mocną fabułę śmiało można było to zrealizować bez zmian tak samo jak świetnego Max Payne 3 jedynie dwójka nie była zbyt mocna pod tym względem więc zrozumiałbym zmiany w scenariuszu.

użytkownik usunięty
DemiaN

Ekranizacja Maxa Payne'e to jedna z najgorszych ekranizacji gier, jakie widziałam. Scenariuszowo gra Max Payne bardziej się podoba niż MP2, ale w dwójce jest świetny klimat przywołujący na myśl stare filmy noir.

a ja myślę że dobra ekranizacja na podstawie Splinter Cela np Conviction który był genialny coś ala szpiegowski z takim zacięciem, to jest to:P albo co powiecie na Bad Company 2 ? dobry film akcji z charakterystycznymi tekstami:P kolejnym przykładem może być chociażby Heavy Rain albo Alan Wake:) myślę że dużo byłoby dużo więcej tytułów na które mogły by zostać zekranizowane ja bym chciał Deus Exa Bunt Ludzkości:p

ocenił(a) film na 5

1.Bioshock (rapture, nie columbia).
2. Metal Gear Solid.
3. Uncharted.

Red Dead Redemption.
Metro 2033, Metro LS
Fable 1,2,3
Far Cry 3
GTA VC
Mass Efect -cała seria
chciałbym zobaczyć filmu oparte na najbardziej klimatycznych grach wszech czasów

ocenił(a) film na 7

Warcraft i Starcraft - to na pewno. Chętnie bym też obejrzał Neverwinter Nights :) Gra mi się bardzo podoba, a fabuła była mi miłym dodatkiem do tej gry...

Ponad to może Świątynia pierwotnego zła?:P Gra jest wciągająca tylko dzięki fabule, więc jest dobry materiał na film.

Dodam na koniec jeszcze Gothica. Spędziłem przy tej grze mase czasu, mam do niej sentyment. Obejrzeć ekranizacje Gothica to byłoby coś...

Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 4

Splinter Cell
Max Payne(tylko taka porządna i mająca więcej wspólnego z grą niż tylko tytuł).

Far Cry
Kane Lynch
Stalker
Risen Mroczne Wody
Dead Island
Hitman 2
Metro 2033
Dishonored
Fallout
Crysis
Max Payne 2
The Saboteur
Singularity

Było by co oglądac jak by to wszystko wyszło.