5,8 76 tys. ocen
5,8 10 1 75858
4,1 16 krytyków
Max Payne
powrót do forum filmu Max Payne

Daję 3/10.

1. Słaba gra aktorska. Nie znalazłem ani jednej osoby, która wkładałby w swoją role choć odrobinę emocji (chyba, że takie były role do odegrania). Wszystko to było tak zimne, jak poimprezowa kaszanka. Wahlberg był totalnie nieobecny w tym filmie. Ja rozumiem, że mu żona zginęła i się chłopak mści, ale jedyny moment, w którym poczułem jakąś formę dramatycznych emocji, to reminiscencja, w której koleś stał na środku pokoju i się wpatrywał w ciało żony.
2. Muzyka! Od filmu akcji tego kalibru oczekiwałbym jakiejś muzyki, a jedyne, co słyszałem, to jakieś popierdywania z gry na nintendo. Już w Quake'u II był lepszy podkład.
3. Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę na irytujące dźwięki w tle. Albo padał snieg, albo deszcz, albo z rury kapało, albo para z kanału, skrobanie, warkot silnika... Dosłowanie zamiast muzyki zaserwowano mi municypialno-przyrodniczą kakofonię, która zagłuszała cały film. I dla uprzedzenia ataków, z moim sprzętem audio wsio git.
4. Fabuła cierpiętniczo prostolinijna. Ja wiem, że ciężko o oryginalną fabułę, ale jest wiele filmów, w których z banału da się zrobić dzieło. Tutaj był tylko banał.

Generalnie zawiodłem się straszliwie.

duncan_idaho

Sary aż taaaaak źle znowu nie było ja przykładowo spodziewałem się czegoś gorszego film jest dobry w porównaniu do innych ekranizacji gier np. Hitman, Alone In The Dark (o drugiej części to już nie wspominając), Doom itd Max Payne to była pierwsza ekranizacja przypominająca film, przecież nikt się po tym Ojca Chrzestnego nie spodziewał ja się spodziewałem kaszany typu Doom czy Hitman a było nieco lepiej więc 6/10

ocenił(a) film na 3
Cholasina

szczerze mówiąc, Hitman mi sie bardziej podobał. natomiast dzieł Bolla nie oglądam, bo szkoda moich nerwów.