I nie tylko z powodu wyjątkowego klimatu, ale również dobrze poprowadzonej akcji. Nie wiem czemu ten film ma taką niską średnią ocenę, skoro jest na filmwebie z 10 tysięcy gniotów, które mają wyższą ocenę. Może po prostu fanom gier (a jest ich u nas sporo) nie spodobała się ekranizacja kultowej gry i nabijają same jedynki tworząc po 100 fikcyjnych kont na łeba i zaniżając w ten sposób ocenę tego bardzo dobrego filmy. Żal
Brak mi słów żeby skomentować twój temat ale powiem tak nie grałem w grę a i tak film mi się kompletnie nie podobał, więc co mają powiedzieć fani gry a tak jak pisałeś jest ich dużo. Film jest po prostu słaby kompletnie bez klimatu, początek piekielnie nudny gra aktorska jest po prostu śmieszna a efekty specjalne na bardzo niskim poziomie kolejna produkcja która próbuje zarobić na tytule. Nie POLECAM!
Zagdzam sie z przedmówcą, jesli chodzi o akcje która cie tak rzekomo wciagneła to musisz naprawde mieć nie wyskoie wymagania. Film jest kiepski i koniec kropka. a wystawiając mu 8 no cóż to twój gust i mógł ci sie podobać ale ja jestem jednym z tych co grali w MAXA PAYNE i film mu wogóle nie doruwnuje. Tak jak kolga jpdosta napisał "kolejna produkcja która próbuje zarobić na tytule"
a mnie sie też podobał ale jedyne co mnie irytowało to to, że w jednym
ujęciu mieliśmy zimę ze śniegiem a chwile później padał deszcz i zaraz
znów zima i znów deszcz na zmiane:/ bez sensu troche