Ciekawe, że parę godzin po udostępnieniu zwiastuna na stronie filmwebu został on usunięty, także informacja o nim - oprócz wypowiedzi użytkowników na profilu filmu nie ma żadnego info, że taki zwiastun został w ogóle opublikowany, ciekawe...
Publikacja newsa oraz trailera została wstrzymana na prośbę studia FOX do momentu premiery tej zapowiedzi w wersji HD. Jak tylko będzie dostępna od razu pojawi sie i na filmwebie. Uważam ze studio podjęło dobra decyzję przygotowując zwiastun w wysokiej rozdzielczości który w pełni odda klimat i pokaże drzemiący w filmie potencjał:)
premiera była oficjalna jednak taka została podjęta decyzja i my się do niej zastosowaliśmy. Niebawem zaprezentujemy zwiastun HD
a na iMDB pisali nawet "dlaczego jakaś niemiecka strona jako pierwsza pokazuje ten zwiastun" ^^ ignorańci :D
przegladajac siec zauwazyłam ze duzo liczacych sie (wspolpracujacych z studiami) serwisow wstrzymalo premiere. Widze ze w Polsce dobro filmu i zaczekanie na zwiastun w duzej rozdzielczosci jest obce np serwisowi Hat....pl. Dali pseudo HD i niby wszystko w porzadku.
Bez sensu. Zwiastun i tak już poszedł w sieć i nie ma większych problemów z jego obejrzeniem.
no poszedl ale mozna chyba uszanowac wole studia i poczekac na wersje full hd tak jak to zrobili na tym portalu. a inne polskie serwisy przyklejaja Polsce łatke piratów.
acha największy amerykański serwis, który często jest cytowany przez filmweb (comingsoon.net) linkuje do tego serwisu ha...k.pl
poza tym zwiastun był ogólnodostępny więc nie wiem co za piractwo
a po trzecie, piszemy tam, że to nie jest wersja HD!!! Tylko interfejs ogranicza dodawanie więcej niż jednego linku.
dodam jeszcze, że nas nikt o kasowanie nie prosił, ktoś z filmwebu napisał, że taka jest wola studia, ale co z tego...
poza tym w Polsce mało kto będzie oglądał HD:
1. Ludzie nie mają wystarczająco dużych monitorów żeby oglądać HD.
2. Większość osób ma neostradę i mało komu chcę się ściągać zwiastuny powyżej 60 MB.
ok cwaniaku a skad zassales rano ten zwiastun, zrodla nie podales ale dobrze to wiesz wiec skoro to zrodlo ten zwiastun skasowalo to i ty powinienes
i tylko mi nie pisz ze go dostales od dystrybutora pewnie napisales mu maila w stylu : witam codziennie was okradamy prowadzac serwis z napisami, chcemy podniesc jego ogladalnosc prosimy o podeslanie nowego zwiastuna.
a nie zastanowilo was dlaczego w polsce zostal wstrzymany, a wiele serwisów go usuneło lub nie dalo nadal?
kazda okazja dla piratow zeby zlapac pare klikow i zarobic na banerach na przygotowanie napisów jest dobra, a to ze przyklejacie polsce taka łatke to juz was wali. po kiego wala na tej stronie publikujecie liste premier i zapowiedzi chyba zeby bylo wiadomo jakich napisow szukac. licze ze projekt francuzów przejdzie i wszystkim wam zabiora internet na wieki!!!
A jednak widzę, że koleżanka często odwiedza nasz serwis...
Ciekawe dlaczego...
Wiecie co na serio jest w tym wszystkim śmieszne??
Że filmweb wypuścił zwiastun, a później go chowa. Bo niby jak było? Studio napisało pokażcie zwiastun (w całym internecie wypuścił go tylko filmweb :|), a potem schowajcie go poczekamy na HD?
Dlaczego mamy kasować to co wrzuciliśmy na serwer z zupełnie legalnego źródła? Dlaczego przyklejasz do nas łatkę piratów? Serwis, o którym piszesz (a już w szczególności strona o zwiastunach) jest zupełnie legalny. Co więcej jest jedną z najszybszych stron tego typu.
"a nie zastanowilo was dlaczego w polsce zostal wstrzymany, a wiele serwisów go usuneło lub nie dalo nadal?"
jedyny serwis, który go dał i usunął to filmweb.pl, zwiastun został opublikowany na youtube.pl np przez gram.pl oficjalną stronę dystrybutora gier CD Project. Zrobił to całkiem legalnie i nikt go nie prosił o kasowanie zwiastunu. Nas też nie.
Jesteśmy fanami filmów jak wielu Was tutaj. Chodzimy do kina. Kochamy filmy i chcemy wszystkim pokazywać co się dzieje na rynku.
mowisz fanie ze dystrybutor sie do was nie zwrocil z informacja ze trzeba to wykasowac to powiec mi gdzie publikujecie telefon? chyba nigdzie adresu korespondowania tez nie ma
ciekawe dlaczego ?
moze dlatego ze regularnie łamiecie prawo?
a jezeli nie łamiecie to przez takie dzialanie jak dzis i pozostawianie zwiastuna liczycie ze dystrybutor bedzie z wami współpracować?
„ok cwaniaku a skad zassales rano ten zwiastun, zrodla nie podales ale dobrze to wiesz wiec skoro to zrodlo ten zwiastun skasowalo to i ty powinienes”
Jeśli chodzi o zwiastuny nie podajemy źródła. Zazwyczaj źródłem są, któreś z wielkich amerykańskich portali (ign.com, Yahoo.com, aol.com). Filmweb akurat wyjątkowo wypuścił trailer. W newsach (to można zobaczyć na stronie głównej) zawsze źródło podajemy. To niby powinno się ślęczeć 24/h przy kompie i patrzeć czy źródło nie kasuje tego, co ja wypuściłem korzystając z niego?
„kazda okazja dla piratow zeby zlapac pare klikow i zarobic na banerach na przygotowanie napisów jest dobra”
Gdyby tak było to podałbym pełny adres strony, bo wiele zainteresowanych użytkowników by tam zajrzało obejrzeć trailer.
"mowisz fanie ze dystrybutor sie do was nie zwrocil z informacja ze trzeba to wykasowac to powiec mi gdzie publikujecie telefon? chyba nigdzie adresu korespondowania tez nie ma"
a gdzie filmweb publikuje telefon? a adres nasz jest w zakładce kontakt :)
"moze dlatego ze regularnie łamiecie prawo?
a jezeli nie łamiecie to przez takie dzialanie jak dzis i pozostawianie zwiastuna liczycie ze dystrybutor bedzie z wami współpracować?"
nie wydaje mi się, że przez podawanie linków do tego co znalazłem w sieci łamię prawo?
a to chyba youtube łamie prawo, bo tam też można znaleźć trailer i zapewniam panią, że w dużo gorszej jakości.
nigdy nie współpracowaliśmy z dystrybutorem, bo nie jesteśmy serwisem takiej rangi i bardzo nam z tego powodu przykro. mimo tego staramy się pokazywać trailery jak najwcześniej i udaje się nam to czasami nawet wcześniej niż, jak to pani określiła, porządnym portalom współpracującymi ze studiami.
nie szukalam dlugo
jest w dziale wydawca
http://www.filmweb.pl/Text?id=publisher
a u was co?
dane kontaktowe
* grupa tłumaczy: napisy@.....pl
* reklama: reklama@.....pl
* redakcja: redakcja@.....pl
3 ardesy maila
z tego jeden do piratów:))))
no ale teraz juz wiesz ze na filmwebie nie ma tego zwiastuna a to bylo twoje zrodlo i co nadal nic nie zrobisz?
ok ta dyskuska nie ma sesu
koncze bo i tak masz swoje racje
i pozdrawiam wszystkich ktorzy na dobre filmy chodza do kina:)
ps: filmow i napisow nie sciagam
natomiast czytam regularnie wiele serwisów filmowych na ktorych mozna wyszukac cokolwiek ciekawego dlatego do was trafilam.
"ok ta dyskuska nie ma sesu
koncze bo i tak masz swoje racje "
i moja racja jest bardziej mojsza niż twojsza.
...
i tym pozytywnym akcentem kończymy dzisiejszą dyskusję... kto miał rację? zdecydujcie państwo sami.
(a miała taki dobry argument w ręku, a go nie wykorzystała, cóż i tak by mnie nie przekonał :D)
dzięki bardzo za telefon do filmwebu... przyda się
na pani prośbę podejrzewam, że możemy utworzyć jeszcze z 40 adresów e-mail, telefonu nie mamy, bo nie mamy redakcji - proste.
"no ale teraz juz wiesz ze na filmwebie nie ma tego zwiastuna a to bylo twoje zrodlo i co nadal nic nie zrobisz?"
wiem i nic nie zrobię. bo dlaczego niby?
no jeszcze pozwole sobie napisac bo sam sobie przeczysz i niezle mnie ubawiłes:)
> * redakcja: redakcja@.....pl
jak nie macie redakcji to po jakiego wała wam ten adres:))))
za wikipedią:
"Zespół dziennikarzy, który przygotowuje treści i formę materiałów prezentowanych w środkach masowego przekazu, a także miejsce, w którym zespół ten pracuje."
a więc takie rozumienie jest dopuszczalne
no tak jesteście grupą bliższych lub dalszych krewnych z naszej-klasy którzy sa fanami filmów i swobodnie sie nimi wymieniają:)
i jako wolontariusze niesiecie napisy pod strzechy:)
przepraszam za moją postawę ale naprawdę nie znoszę divxów i wszystkiego co do nich pasuje i wyświetla sie pod filmem na filmie lub nad filmem a do czego rozpowszechniania wasz serwis sie przyczynia uważam ze to zabija efekt ktory można przeżyć w kinie.
wybaczam :)
w życiu nie przyczyniłem się, a hatak raczej też nie, do rozpowszechniania filmów.
"uważam ze to zabija efekt ktory można przeżyć w kinie."
dlatego chodzę do kina.
"swobodnie sie nimi wymieniają:) "
absolutnie nie
Grupa Hatak tworzy napisy tylko do seriali. Z którymi wiadomo jak jest w Polsce.
Dobra, koniec wszystkich spekulacji, ja tylko powiem, jak to będzie:
1. Film wejdzie do kin w wersji PG-13.
2. Pochwały krytyków pójdą w stronę scenerii, muzyki, i efektów.
3. Krytyka krytyków (co?) dosięgnie poziomu aktorstwa, scenariusza i poziomu artystycznego filmu.
4. Fani podzielą się na dwa obozy: zwolenników i przeciwników filmu - jedni będą chwalić należycie oddany klimat i wierność oryginałowi, drudzy będą potępiać kategorię wiekową, dla której film został stworzony i małą ilość drastycznych scen.
5. Na DVD i Blu-Ray wyjdzie wersja "Unrated" i wszyscy będą zawowoleni :D
co za szczęście że mam już zwiastun na dysku :D
Tak samo było kilka miesięcy temy z "wojnami Klonów". zwasitun ukazali za wcześnie a potem wszelkie newsy zginęły.
w każdym bądź razie pojawił się już nowy trailer. różni się on troszkę od MAX PAYNE FILMWEB TRAILER :)