Ostatnia część Maximum Ride w Polsce pojawiła się w kwietniu. Nie uważacie, że już powinna ukazać się kolejna?
Mam więc propozycje, żebyśmy napisały do wydawnictwa Hachette (wydawnictwo które wydało MR) z pytaniem, kiedy wyjdzie IV część. E-maile jest podany na ich oficjalnej stronie.
Osobiście, ostatnio nie mam zbyt dużo czasu żeby, zająć się takim listem, ale może w niedzielę lub poniedziałek uda mi się coś skrobnąć...
Ja uważam, że to jest bardzo dobry pomysł! Bo nie mam sił czekać na kolejny tom, to wychodzi masakrycznie wolno w Polsce...
Hahah, a ja właśnie o tym ostatnio myślałam xDDD
Wartoby było do nich napisać, bynajmniej będziemy wiedzieć czy wgl mają w planach wydać ostatnią część...
Wczoraj dopiero wysłałam wiadomość, ale już mi odpisali. Maximum Ride IV jest w trakcie przygotowywania, a premiera będzie 2010 roku, dokładniej nie jest jeszcze zaplanowana.
No cóż, przynajmniej wiemy, że będzie :)
Ja ostatnio tez do nich napisałam to mi odpisali że ksiązka juz tylko czeka na korekte i druk.A dokładnej daty premiery książki nie mogą podac ale napisali że na pewno wyjdzie w 2010 roku ; ]] czyli w tym roku ; ]]
Maximum Ride
1. The Angel Experiment (2005)
2. School's Out-- Forever (2006)
3. Saving the World: And Other Extreme Sports (2007)
4. The Final Warning (2008)
5. Max (2009)
6. Fang (2010)
ciekawe kiedy 5 i 6?
nie mogłam już czekać, więc napisałam do wydawnictwa i... dostałam
podobną odp. jak ktoś tam wyżej (nie pamiętam loginu...). Oto odpowiedź
na mój list:
kiedy ją wydrukować.
Bardzo chętnie poinformuję Panią, jeśli podejmiemy decyzję o druku
czwartej
części.
Serdecznie pozdrawiam
Anita Rejch
kierownik Działu Książek Dziecięcych
Publishing Manager of Children's Books
tylko jak już nam wydrukują tą 4 część to już 2 problem. Wszyscy będą chcieli 5 i 6. Ja sama czytam jedną część Maximum Ride w jeden dzień bo nie jest ona gruba. Tak więc gdy już dostaniemy 4 część znowu będzie problem ;]
A pomyślcie co będzie gdy przeczytamy wszystkie części? ;pp
Gdy przeczytałam Maximum ride i jej następne części to już nie mogłam czytać innych książek. Każdą porównywałam z tą i każda wg mnie okazywała się gorsza ;]
Dobra słuchajcie, a właściwie to czytajcie ;]
Wysłałam wczoraj wiadomość do wydawnictwa Hachette no i dziś dostałam odpowiedź...
Monika Podolska
Specjalista ds. Administracyjnych
Niech się zdecydują trzy tyg. temu powiedzieli mi zupełnie coś innego... :
"czekamy na decyzję z góry, kiedy ją wydrukować"
no to mamy tą decyzje, w przyszłym roku... :(
Nooo właśnie też mi się to nie zgadza. Może źle coś zrozumieli i chodzi im o 5 i 6 część? Mam nadzieję. Bo jak nie to ja wykituję już rok czekamy na tą książkę. Nie no... więcej ;///
Dobra, dobra nie chciałam uwierzyć w to, czego się dowiedziałam więc napisałam po raz drugi tylko, że z innego e-maila.
Oho i teraz usiądźcie sobie wygodnie i czytajcie...
IV część przygód Max jest już przetłumaczona i wg pierwotnego planu miała się ukazać w pierwszej połowie 2010 roku, niestety plan wydawniczy zmienił kształt i książka ta została z niego usunięta z zamiarem wydania w 2011r. Prosimy zatem o cierpliwość i zapewniamy, że warto czekać na Max.
Pozdrawiam
Monika Podolska
Specjalista ds. Administracyjnych
no nie wiem... jak przeczytałam Maximum Ride to na razie nie mogłam znaleźć lepszej książki ;///
mi cały czas koleżanka poleca Felix, Net i Nika czy jakoś tak... może serio ciekawe? ale jakoś mnie do tego nie ciągnie
Felix, Net i Nika... sorry ale ja nie zamierzam się nawet do tego zabierać... a dlaczego? nie wiem...
ja szczerze polecam:
"Alchemik. Sekrety Nieśmiertelnego Nicholasa Flamela" - Takie uniwersalne dla chłopaków i dla dziewczyn...
seria "pendragon" - okładki beznadziejne, ale treść nawet może być , to tez takie uniwersalne...
no i "Percy Jackson i Bogowie olimpijscy" tez uniwersalne...
to takie książki nie z mojego ulubionego gatunku ale coś może w odrobinie podobne do "Max...", chociaż bez porównania...:( bo "Max" jest najlepsza... - oczywiście z gat. fantasty...
a z moich ulubionych, tz. romansidła o wampirach:) nie będę wymieniać.... chyba ze chcecie
Wymieniaj ;]
ja i tak nie mam co czytać ;p
No ja w sumie przeczytałam ,,Eragona" i 2 następne części cyklu ,,Dziedzictwo". No wydawało mi się to fajne tylko czytałam to jeszcze przed Max (a ona i tak lepsza!). Ale ma być jeszcze 4 część (podobno na jesień).
Aha a za tego ,,Percy Jackson i Bogowie olimpijscy" już miałam się zabrać... tylko tak bardzo chciałam się zabrać pierw za Max. Ale skoro jeszcze rok to chyba zacznę
No dobra:
- "Miasto kości" i następne części (2 - miasto popiołów i 3 - miasto szkła, ma wyjść jeszcze miasto upadłych aniołów - 4)
- no jak by nie inaczej jak "Maximum Ride",
- świat nocy (wszystkie 9cz., w Polsce są podzielone3 tomy)
- no, saga: Zmierzch :)D
- "Jak poślubić wampira milionera" (następnych cz. jeszcze nie czytałam więc nic więcej nie powiem...)
- saga Dom nocy (cz1. "naznaczona", cz.2 "zdradzona", 3cz. jeszcze nie czytałam ale to "Wybrana", a 4cz. jeszcze nie wyszła "Nieposkromiona", będą jeszcze następne...)
- "szeptem",
- oczywiście "Harry Potter" i do tego "Baśnie Barda Beedle'a" oraz "Terazus",
- "Pamiętnik Cathy",
gdy byłam młodsza to jeszcze:
- "opowieści z Narni",
- "most do terabithii",
- "ala makota",
- "K@jamoko",
- seria: "ulysses moore",
nie polecam wg mnie:
- "złoty kompas" itd.,
- "tunele" itd.,
Dobra nie mogę sobie już nic przypomnieć...
tym bardziej że niektóre książki czytam po kilka razy i to jeszcze nie zawsze w kolejności...
jak macie coś fajnego to też coś dajcie...
chociaż ja tam mam już listę książek które chciałabym dostać...
PS Ale wiecie co to jest jednak forum filmowe o nazwie: "Może napiszemy do wydawnictwa w sprawie IV części... " więc może pozostańmy przy tym temacie...
Nie zgodzę sie ;p możemy tu pisać co nam się zachce ;] (chyba)
ale mniej więcej już wiem na temat ukazania się 4 części w Polsce.
a tak wgl to co sadzicie o tych filmikach?
mi się na nich Kieł podoba.
http://www.youtube.com/watch?v=JcVSAq7mUdM&feature=related
i
http://www.youtube.com/watch?v=fsaPSpPGIm8&feature=related
obydwa są tego samego autora
a na tym drugim mi sie Iggy podoba w jednym ujęciu. Max wgl mi się nie podoba ale co tam
A i w tym drugim jeszcze fajna jest wg mnie Angela ;]
ale już były chyba umieszczone w jakimś poście te filmiki bo je oglądałam.....
w pierwszym filmiku ta aktorka (Dakota Fanning) nie mogłaby zagrać Angeli bo ona ma już ponad 16 lat... i wygląda tak:
m-16.m.staticedi.com/c/887/d4ce0_m_950_600_0_0_0_0_0_0_0_8877b4ae72d9dd6c53b95bd 5f1ce9c10.jpg
więc odpada
a o reszcie to nic nie powiem...
Nie chodzi mi o Doktore bo ona to wgl nie pasuje!
A ja podawałam je tylko, że w tamtym temacie nikt nic nie pisze więc napisałam je też tutaj
a Thomas Dekker tylko fajnie wyszedł na tym filmiku
tak to jest za stary i wcale nie przypomina mi mojego Kła
reszta mi się nie podoba ale filmiki fajne ;]
i tylko jedno ujęcie jest przedstawiające Iggiego, który mógłby grać ale jest ono krótkie i nie rzuca się w oczy