4,1 1,6 tys. ocen
4,1 10 1 1629
Maximum Ride
powrót do forum filmu Maximum Ride

Ostatnia część Maximum Ride w Polsce pojawiła się w kwietniu. Nie uważacie, że już powinna ukazać się kolejna?
Mam więc propozycje, żebyśmy napisały do wydawnictwa Hachette (wydawnictwo które wydało MR) z pytaniem, kiedy wyjdzie IV część. E-maile jest podany na ich oficjalnej stronie.
Osobiście, ostatnio nie mam zbyt dużo czasu żeby, zająć się takim listem, ale może w niedzielę lub poniedziałek uda mi się coś skrobnąć...

koszary1

Ja uważam, że to jest bardzo dobry pomysł! Bo nie mam sił czekać na kolejny tom, to wychodzi masakrycznie wolno w Polsce...

Turquoise

Hahah, a ja właśnie o tym ostatnio myślałam xDDD
Wartoby było do nich napisać, bynajmniej będziemy wiedzieć czy wgl mają w planach wydać ostatnią część...

koszary1

Wczoraj dopiero wysłałam wiadomość, ale już mi odpisali. Maximum Ride IV jest w trakcie przygotowywania, a premiera będzie 2010 roku, dokładniej nie jest jeszcze zaplanowana.
No cóż, przynajmniej wiemy, że będzie :)

koszary1

Ale wspomnieli o jakims konkretnym miesiącu w którym wydadzą MR4?

koszary1

Ale wspomnieli może o jakims konkretnym miesiącu w którym wydadzą MR4?

p_sawyer__

haha! cieszmy się bo mamy 2010.. wiec pozostaje nam tylko wierne czekanie

ocenił(a) film na 10
koszary1

Ja ostatnio tez do nich napisałam to mi odpisali że ksiązka juz tylko czeka na korekte i druk.A dokładnej daty premiery książki nie mogą podac ale napisali że na pewno wyjdzie w 2010 roku ; ]] czyli w tym roku ; ]]

nastolatka48

Maximum Ride
1. The Angel Experiment (2005)
2. School's Out-- Forever (2006)
3. Saving the World: And Other Extreme Sports (2007)
4. The Final Warning (2008)
5. Max (2009)
6. Fang (2010)

ciekawe kiedy 5 i 6?

arcmarek

nie mogłam już czekać, więc napisałam do wydawnictwa i... dostałam
podobną odp. jak ktoś tam wyżej (nie pamiętam loginu...). Oto odpowiedź
na mój list:

Witam,
książka jest już przetłumaczona i tak naprawdę czekamy na decyzję z
góry,
kiedy ją wydrukować.
Bardzo chętnie poinformuję Panią, jeśli podejmiemy decyzję o druku
czwartej
części.

Serdecznie pozdrawiam
Anita Rejch
kierownik Działu Książek Dziecięcych
Publishing Manager of Children's Books

czyli na razie wiemy tyle ile wiedzieliśmy...

julia1826

No, to przynajmniej już ją przetłumaczyli a cała reszta nie może przecież trwać aż tak długo (miejmy nadzieję)
tylko jak już nam wydrukują tą 4 część to już 2 problem. Wszyscy będą chcieli 5 i 6. Ja sama czytam jedną część Maximum Ride w jeden dzień bo nie jest ona gruba. Tak więc gdy już dostaniemy 4 część znowu będzie problem ;]
A pomyślcie co będzie gdy przeczytamy wszystkie części? ;pp
Gdy przeczytałam Maximum ride i jej następne części to już nie mogłam czytać innych książek. Każdą porównywałam z tą i każda wg mnie okazywała się gorsza ;]

koszary1

Dobra słuchajcie, a właściwie to czytajcie ;]
Wysłałam wczoraj wiadomość do wydawnictwa Hachette no i dziś dostałam odpowiedź...

Niestety w tym roku wydawniczym nie przewidujemy rozwoju działu fantastyki.
Proszę o cierpliwość. W roku 2011 powinny ukazać się dalsze przygody Max.

Pozdrawiam
Monika Podolska
Specjalista ds. Administracyjnych

Normalnie szczęka mi opadła. Serio. Ale mi się to nie trzyma kupy jak innym napisali, że w 2010 roku wychodzi. Ale cóż już się nie czepiam. A co wy o tym sądzicie?
(tylko żeby nie było, że ściemniam)

Eris_

SUPER.... NORMALNIE TAK SIĘ CIESZĘ... :(((
Niech się zdecydują trzy tyg. temu powiedzieli mi zupełnie coś innego... :
"czekamy na decyzję z góry, kiedy ją wydrukować"
no to mamy tą decyzje, w przyszłym roku... :(

julia1826

Nooo właśnie też mi się to nie zgadza. Może źle coś zrozumieli i chodzi im o 5 i 6 część? Mam nadzieję. Bo jak nie to ja wykituję już rok czekamy na tą książkę. Nie no... więcej ;///

julia1826

Dobra, dobra nie chciałam uwierzyć w to, czego się dowiedziałam więc napisałam po raz drugi tylko, że z innego e-maila.
Oho i teraz usiądźcie sobie wygodnie i czytajcie...

Witam,

IV część przygód Max jest już przetłumaczona i wg pierwotnego planu miała się ukazać w pierwszej połowie 2010 roku, niestety plan wydawniczy zmienił kształt i książka ta została z niego usunięta z zamiarem wydania w 2011r. Prosimy zatem o cierpliwość i zapewniamy, że warto czekać na Max.

Pozdrawiam
Monika Podolska
Specjalista ds. Administracyjnych

No, to teraz możemy być pewni, że kolejna część Maximum Ride ukaże się dopiero w przyszłym roku...;///
(JAK ONI MOGLI NAM TO ZROBIĆ?!?!?!)

Eris_

jak??? nie mam pojęcia....???? pozostaje tylko czekać i znaleźć sobie coś innego do czytania.... polecacie coś....?

julia1826

no nie wiem... jak przeczytałam Maximum Ride to na razie nie mogłam znaleźć lepszej książki ;///
mi cały czas koleżanka poleca Felix, Net i Nika czy jakoś tak... może serio ciekawe? ale jakoś mnie do tego nie ciągnie

Eris_

Felix, Net i Nika... sorry ale ja nie zamierzam się nawet do tego zabierać... a dlaczego? nie wiem...
ja szczerze polecam:
"Alchemik. Sekrety Nieśmiertelnego Nicholasa Flamela" - Takie uniwersalne dla chłopaków i dla dziewczyn...
seria "pendragon" - okładki beznadziejne, ale treść nawet może być , to tez takie uniwersalne...
no i "Percy Jackson i Bogowie olimpijscy" tez uniwersalne...

to takie książki nie z mojego ulubionego gatunku ale coś może w odrobinie podobne do "Max...", chociaż bez porównania...:( bo "Max" jest najlepsza... - oczywiście z gat. fantasty...
a z moich ulubionych, tz. romansidła o wampirach:) nie będę wymieniać.... chyba ze chcecie

julia1826

Wymieniaj ;]
ja i tak nie mam co czytać ;p
No ja w sumie przeczytałam ,,Eragona" i 2 następne części cyklu ,,Dziedzictwo". No wydawało mi się to fajne tylko czytałam to jeszcze przed Max (a ona i tak lepsza!). Ale ma być jeszcze 4 część (podobno na jesień).
Aha a za tego ,,Percy Jackson i Bogowie olimpijscy" już miałam się zabrać... tylko tak bardzo chciałam się zabrać pierw za Max. Ale skoro jeszcze rok to chyba zacznę

Eris_

No dobra:
- "Miasto kości" i następne części (2 - miasto popiołów i 3 - miasto szkła, ma wyjść jeszcze miasto upadłych aniołów - 4)
- no jak by nie inaczej jak "Maximum Ride",
- świat nocy (wszystkie 9cz., w Polsce są podzielone3 tomy)
- no, saga: Zmierzch :)D
- "Jak poślubić wampira milionera" (następnych cz. jeszcze nie czytałam więc nic więcej nie powiem...)
- saga Dom nocy (cz1. "naznaczona", cz.2 "zdradzona", 3cz. jeszcze nie czytałam ale to "Wybrana", a 4cz. jeszcze nie wyszła "Nieposkromiona", będą jeszcze następne...)
- "szeptem",
- oczywiście "Harry Potter" i do tego "Baśnie Barda Beedle'a" oraz "Terazus",
- "Pamiętnik Cathy",

gdy byłam młodsza to jeszcze:
- "opowieści z Narni",
- "most do terabithii",
- "ala makota",
- "K@jamoko",
- seria: "ulysses moore",

nie polecam wg mnie:
- "złoty kompas" itd.,
- "tunele" itd.,

Dobra nie mogę sobie już nic przypomnieć...
tym bardziej że niektóre książki czytam po kilka razy i to jeszcze nie zawsze w kolejności...
jak macie coś fajnego to też coś dajcie...
chociaż ja tam mam już listę książek które chciałabym dostać...

PS Ale wiecie co to jest jednak forum filmowe o nazwie: "Może napiszemy do wydawnictwa w sprawie IV części... " więc może pozostańmy przy tym temacie...

julia1826

Nie zgodzę sie ;p możemy tu pisać co nam się zachce ;] (chyba)
ale mniej więcej już wiem na temat ukazania się 4 części w Polsce.
a tak wgl to co sadzicie o tych filmikach?
mi się na nich Kieł podoba.

http://www.youtube.com/watch?v=JcVSAq7mUdM&feature=related
i
http://www.youtube.com/watch?v=fsaPSpPGIm8&feature=related

obydwa są tego samego autora
a na tym drugim mi sie Iggy podoba w jednym ujęciu. Max wgl mi się nie podoba ale co tam
A i w tym drugim jeszcze fajna jest wg mnie Angela ;]

Eris_

ale już były chyba umieszczone w jakimś poście te filmiki bo je oglądałam.....
w pierwszym filmiku ta aktorka (Dakota Fanning) nie mogłaby zagrać Angeli bo ona ma już ponad 16 lat... i wygląda tak:
m-16.m.staticedi.com/c/887/d4ce0_m_950_600_0_0_0_0_0_0_0_8877b4ae72d9dd6c53b95bd 5f1ce9c10.jpg
więc odpada
a o reszcie to nic nie powiem...

julia1826

Nie chodzi mi o Doktore bo ona to wgl nie pasuje!
A ja podawałam je tylko, że w tamtym temacie nikt nic nie pisze więc napisałam je też tutaj
a Thomas Dekker tylko fajnie wyszedł na tym filmiku
tak to jest za stary i wcale nie przypomina mi mojego Kła
reszta mi się nie podoba ale filmiki fajne ;]
i tylko jedno ujęcie jest przedstawiające Iggiego, który mógłby grać ale jest ono krótkie i nie rzuca się w oczy

Eris_

Jeżeli jesteś zainteresowany dalszymi przygodami Maximum Ride i jej stada w czwartej części, wejdź na chomika http://chomikuj.pl/Artemida89 i przeczytaj nieoficjalne tłumaczenie tej książki. Ja osobiście miałam dość czekania, więc czytam to tłumaczenie.