4,1 1,6 tys. ocen
4,1 10 1 1629
Maximum Ride
powrót do forum filmu Maximum Ride

Dobra dobra...jeśli już przeczytaliście 3 część MR to ten temat jest dla was...Jeśli nie, to może kapniecie się o co chodzi.
Okay już mówie o co chodzi. Na początku 3 części Max i stado trafiają do Szkoły gdzie dowiadują się, że wszystko co im się przytrafiło to był sen. I tu zaczyna się problem.
Max nie pmięta walki, którą stoczyła gdy razem z Kłem wylądowali na ciężarówce (pamiętacie ten moment?) i nagle są w Szkole. Moim zdaniem właśnie wtedy gdy trafili do Szkoły "obódzili się" ze swojego "snu". Ale Total nadal jest. Był gdy starsza pani przyniosła im ciasteczka. (Chyba) następnego dnia przychodzi Anne i Jed i opowiadają Max, że cały czas byli w Szkole itd. Okazuje się wtedy, że Total znikł, a ręka Max jest zdrowa i bez blizn.
Jak na moje oko to Totala nie powinno być wgl w Szkole.
Po pewnym czasie okazuje się, że Max i stado są w klatce, znowu.
Nie obódzili się? Oni mają tak lekki sen, że nie ma co!
Czyli (moim zdaniem) znowu zaczyna się ich "sen".
Dobra co wy o tym sądzicie? Czy Total nie powinien zniknąć wcześniej?
Piszcie bo ja się z tym uporać nie mogę i mnie to dręczy :]
Jeśli czegoś nie zrozumieliście to wam wytłumaczę.

Eris_

Ale to nie był sen. Wszystko było rzeczywistością, tylko Anne i Jed i okłamali mówiąc że wszystko było snem itd.

Eris_

No właśnie. To nie był sen. Oni im wmówili, że to był sens, a kiedy byli "nieprzytomni" to zabrali Totala i uzdrowili Max. Przynajmniej tak mi się wydaje. ;]

karola_pe

Tak, ale no jak uzdrowili rany?
Myślę, że będzie o tym później w kolejnych częściach.
Niestety my (Polacy) się o tym nie dowiemy...chyba że jesteśmy świetni z angielskiego^^

Eris_

Myślę, że skoro umieją robić takie kombinacje z genami to uzdrowienie ran, zeby przez jakiś czas nie było ich widać i przywrócenie sprawności ręce to dla nich pikuś:D nie moge się doczekać filmu. pozdrawiam wszystkich, którzy czytali ta książkę, jest świetna:D

Eris_

Co to znaczy ,,obódzili"? Jak można wogóle takie słowo napisać? Zanim się nauczysz angielskiego, najpierw poćwicz polski.
Co do serii - bardzo fajna, chętnie bym przeczytał czwórkę.

kamiledi15

To, ze mam dysortografie nie przeszkadza mi w opanowaniu języka angielskiego

"Co do serii - bardzo fajna, chętnie bym przeczytał czwórkę."
To nie do tego tematu, zapraszam do:
http://www.filmweb.pl/film/Maximum+Ride-2013-348470/discussion/Maximum+Ride,1712 002

Eris_

Trochę odświeżę temat xD

Moi zdaniem ta hipoteza o śnie jest całkiem prawdopodobna. To by wyjaśniało Głos - zapewne jakiś komputer-przewodnik, podpięty do umysłu Max, nagłe ozdrowienie jej ręki - blizny mogły wrócić, jeśli były jej wyobrażeniem. Oraz to, że wiedzieli o doktor Martinez. Z drugiej jednak strony, tak jak napisała karola_pe, mogli zabrać w nocy Totala i coś zrobić z ręką Max. Miejmy nadzieję, że kiedyś doczekamy się w Polsce ciągu dalszego. Od filmu nie oczekuję wiele, adaptacje filmowe cenionych przeze mnie książek zawsze mnie przerażały XD

ocenił(a) film na 3
Satsuki_YO

Ludzie o.o Ten głos to ojc*** Maximum o.o I nie to nie był sen. Ludzie tam byli manipulantami. Nie ufajcie zawsze wszystkiemu co przeczytacie w książce.