McImperium

The Founder
2016
6,9 83 tys. ocen
6,9 10 1 82858
6,2 40 krytyków
McImperium
powrót do forum filmu McImperium

Film o człowieku z wizją... prawdziwym biznesmenie... swoją drogą ciekawie jak potoczyłyby się losy wszystkich bohaterów gdyby bracia nie blokowali Kroc'a... polecam gorąco... bardzo miło spędzony czas.

ocenił(a) film na 7
reptile2006

Charyzmatyczna cooorva. Być może losy potoczyłyby się podobnie jak wtedy, gdyby Croc nie traktował tych braci jak śmieci, tylko starał się z nimi rozmawiać.

ocenił(a) film na 7
tadzimierz_filmweb

Z filmu wynika, iż jeden z braci był tak zatwardziały w swoich poglądach, że żadna rozmowa nie przyniosłaby skutku... Ciężko przekonać osobę, która nie chce do siebie dopuścić czegokolwiek nowego...

ocenił(a) film na 8
reptile2006

Żartujesz sobie prawda? To nie był biznesmen tylko zwykły złodziej i oszust, który w perfidny i złośliwy ( co widać kilka razy) sposób doprowadził do upadku kogoś firmy. Dla mnie ostatnie informacje na końcu filmu mówią same za siebie. Nie dotrzymał nawet słowa w kwestii 1 % zysków. Straszny człowiek bez honoru

ocenił(a) film na 7
Dorma

To, że był człowiekiem bez honoru nie przeczy jego umiejętnościom biznesowym i ogólnie wielkiej pomysłowości... Podtrzymuję zatem wciąż, iż był biznesmenem pełną gębą... a to, że przy okazji złodziejem i oszustem ? w sumie nic nadzwyczajnego w tej branży...

ocenił(a) film na 7
reptile2006

Dlaczego od razu bez honoru, zlodziej i oszust? Bez honoru to by byl gdyby ukradl pomysl i uciekl. A on biznes rozkrecil i zaplacil im niezla kase.

Dorma

Chciałbym, żeby ktoś ukradł w obecnych czasach mój przeciętny biznes i zapłacił mi za to mniej więcej 100 milionów złotych. ;)