7,6 201 tys. ocen
7,6 10 1 200973
7,9 60 krytyków
Memento
powrót do forum filmu Memento

nie mam czasu zapoznać się z waszymi argumentami, ale zauważyłem, że ktoś napisał, że Teddy był niewinny, a mi się wydawało, że to wszystko jest tak jak pokazano. Teddy handlarz narkotyków wiedząc o przypadłości Leonarda zaczyna udawać jego przyjaciela - policjanta, by ten nigdy nie wpadł na to, że on jest winny śmierci jego żony. Proste, wykorzystuje to by wykluczyć innych handlarzy i jego wrogów. Nie wiadomo do końca ilu już ludzi Leonard zabił wcześniej, wiemy tylko, że zabijając Teddiego wyzwolił się z tej nici kłamstw. Ale widzę, że wszyscy inaczej interpretują, to ja coś przeoczyłem, czy może to wszystkim się pokręciło z powodu tego, że akcja jest opowiedziana od tyłu?!? (odezwę się gdy będę miał czas to przemyśleć:)

ocenił(a) film na 9
mariouszek

wydaje mi się, że Teddy poznał Lenniego właśnie przy wypadku jego żony (mówił, że prowadził jej sprawę). Od tego czasu postanowił go wykorzystywać. Bo jakby był dilerem to niby po co by napadał na dom Lenniego i jego żony? Teddy pokazywał Lenniemu odznakę i recepcjoniście chyba też.