Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232668
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

Zawiodłem się :( Wydawałoby się, że film który jest puszczany w kinie powinien być na odpowiednim poziomie i dawać poczucie tego, że nie wydało się pieniędzy na daremno. A jednak nie. Nie namawiam, nie polecam, odradzam ten film!!!

toresos

wszystko kwestią gustu .. mi się ten film podobał ..Znam dzieła S.kinga i wiem czego się mogę po nim spodziewać .. mgle dałem 8/10 ... musiałeś się zawieść na wszystkim skoro dałeś 1/10 .. ale przecież efekty specjalne były świetne mogłeś chociaż dać 2/10 :D

resistance

zgadzam się film jest beznadziejny i nie wiem jak można tak zwalić tak fajną historię

katalinka2

znaczy co masz namyśli zwalić .. jeśli ktoś ją zwalił to S.King ... Według mnie większości film się nie podoba ze względu na zakończenie.. osobiście myśle ,że reżyser źle rozdysponował czas pomiędzy historią a akcją .. Według mnie w tej historii brakuje motywu doszukiwania się "prawdy" .. Co tak naprawdę się stało .. no i zakończenie które obejdzie się .. to troche mało prawdopodobne .. i mało logiczne ich rozumowanie ..mam na myśli .. Staneli samochodem bez ruchu podczas przechodzenia wielkiego kolosa .. a bali się wysiąść na chwilę ,żeby sciągnąć troche paliwa z autobusu obok.. Pozatym stawali w wielu miejscach jakby czuli się w tym samochodzie jak w bóg wie jakiej zbroi .. JAk dla mnie opowieść sama w sobie ciekawa nawet bardzo . .zgadzam się z tobą ,że nie wykorzystana ... nawet S.King ją niedopracował ..pomimo ,że był dobrym pisarzem miał swoje śmieci .. ja dałem temu filmowi 5/10 ,, 2 za fabułe / 8 za gre aktorską /10 za pomysł / 10 za efekty specjalne ,które serio były rewelacyjne nikt nie zaprzeczy ... i niestety 1 za układ scen i w rezultacie zmarnowany pomysł .

resistance

Napisz proszę czy czytałeś opowiadanie "Mgła" Stephena Kinga, jestem poprostu ciekaw :]

toresos

Moim zdaniem niektórzy wydają ocenę zbyt pochopnie. Każdy preferuje inny rodzaj filmów np.

Nie lubię komedii romantycznych, bo moim zdaniem są zbyt przewidywalne i mało ciekawe, jednak oglądałem ich wiele i potrafię docenić np. dobrą grę aktorów, muzykę, dopasowanie ubioru itp. itd. I choć po obejrzeniu takiego filmu jestem generalnie niezadowolony to min. te 3/4 wystawiam.