Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232659
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

Ktoś może wie kiedy ukaże się mgła na dvd w Polsce? Bo to przecież już wrzesień, a "Mgły" ani widu, ani słychu.

polishchaser1

Dzwoniłem do dystrybutora - oto czego się dowiedziałem:
- wydanie do wypożyczalni koniec października,
- wydanie do sprzedaży początek listopada (będzie dwupłytowe)

Szkoda że tak późno ale najważniejsze że będzie :)

Film: 10/10

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
I_AM_LEGEND

Ogromne dzięki za info. Czekam z niecierpliwością, rzeczywiście nieco późno ale mam nadzieję że na 2-płytowa edycja będzie tego warta.
Pozdro.

polishchaser1

Brak słów normalnie...nie dość że w naszych kinach dali wersję o 20 minut krótszą, to jeszcze na premierę dvd trzeba dobre pół roku czekać...Przecież już Mroczny Rycerz wcześniej wyjdzie! Całe szczęście, że w ogóle będzie, ale za całokształt wielki minus dla dystrybutora.

ManBehindTheMist

Mogę potwierdzić to co napisał kolega wcześniej. Będzie 2-płytowe wydanie Mgły. Będzie to prawdopodobnie zwykły amaray wsunięty w tekturkę (jak Planet Terror), nie będzie matalboxa (jak Death Proof czy Labirynt fauna), bo - jak powiedzieli - im się nie opłaca (nie wiem czy nadal są dostepne w sklepach wydania tych filmów w metalboksie, ale dystrybutor coś kreci) . Dobrze ze beda materialy dodatkowe, ale znajac Kino Swiat nie bedzie komentarza tworcow. Ciekawe czy bedzie tez wersja czarno biala filmu tak jak w regionie 1. Cale szczescie ze Darabont nakrecil film w formacie 1:85 bo w przeciwnym razie dostalibysmy film obciety (jak Death Proof). Fakt ze filmy z oferty Kino Swiat sa nienajdrozsze ale dystrybutor ten (obok Monolithu) jest jednym z najgorszych dystrybotorow na polskim rynku.
PS Swietne wydanie The Mist jest dostepne na niemieckim Amazonie, 3-płytowe:
http://www.amazon.de/Nebel-Limited-Collectors-DVDs/dp/B00194WZCM/ref=sr_1_1?ie=U TF8&s=dvd&qid=1220974894&sr=1-1