Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232649
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

Narzekacie i marudzicie. Że dzisiejsze horrory nie mają klimatu i nie są tak fajne jak te z lat 80-tych itp. To powiem wam że moim zdaniem ten film właśnie taki jest. Ma niesamowity klimat filmów z tamtych lat. A jego niska (jak dla mnie) ocena wynika z tego że jest nowy i dzisiaj rządzi piłopodobny szmelc. Gdyby powstał w latach 80-tych (zachowując oczywiście odpowiednie proporcje, efekty itp.) był by filmem kultowym a jego ocena wahała by sie w granicach 7.8/8.2

Tak to właśnie widzę.

ocenił(a) film na 5
sepultura_fan

miałam dać 4, ale po zakończeniu daję 5, bo oglądać cały film, dla ostatnich 15 minut nie jest zbyt ok..

ocenił(a) film na 1
sepultura_fan

Bzdura. Ten film do pięt nie dorasta takiemu egzorcyście czy Amityville
(tej pierwszej wersji). A już pisanie, że ma klimat filmów z tamtych lat to
naprawdę obraza dla tamtych produkcji.

ocenił(a) film na 9
the_boutique

Nie chodzi mi o takie horrory jak egzorcysta. Mam na myśli takie filmy jak np. "Wstrząsy" "Blob" "Coś" itp.
A ty mi tu z egzorcystą gościu wyskakujesz jak ten tego Filip z konopii Ha Ha ;D
Zdrówka życzę

ocenił(a) film na 1
sepultura_fan

Dziękuję.
A chodziło mi o klimat tamtych filmów, o czym sam napisałeś. Poza tym "Coś"
Carpentera to kultowy film, a "Mgła" jest mierna. Gościu.

ocenił(a) film na 9
the_boutique

Nie dogadamy się chyba w tej kwestii :)

ocenił(a) film na 8
the_boutique

Nie napiszę, że "The Mist" jest lepsze od "The Thing", ale według mnie to bardzo przyzwoity film. Dałbym mu 7+/10, ma fajny klimat i zakończenie, które sprawiło, że zbierałem szczenę z podłogi. Różniło się ono od książkowego, ale w tym przypadku wyszło to tylko na plus, bo okazało się po prostu lepsze, co też sam King przyznał.