Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232668
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

Mam nadzieje, że znajda się na tym forum również tacy fani Kinga, którzy obejrzeli ten (słaby) film, a również mają za sobą lekturę "Mrocznej Wieży".

Zauważyliście, co malował David? Gość, który był tam namalowany, przypominał z wyglądu, opisanego w książce Rolanda, a co najważniejsze, z boku, była również namalowana róża. Kto czytał, ten wie o co chodzi.

Jak myślicie? Mam rację? David malował plakat do filmu
"Mroczna Wieża", o którym coraz częściej się słyszy, że ma powstać?
Ja myślę, że twórcy filmu, a może nawet sam King, zrobili sobie taki mały żarcik na samym początku i właśnie o to im chodziło:). Hehe. Fajny pomysł.

ocenił(a) film na 3
CRANK

Dobra, jestem pewien, że o to chodziło. Z tyłu, za tym namalowanym gościem, widać tak jakby wieżę, a drugim bardzo ważnym faktem, jest to, że trzyma on w rękach 2 rewolwery. Plakat do "Mrocznej Wieży" w 100%.

ocenił(a) film na 3
CRANK

http://www.filmweb.pl/J.J.+Abrams+chce+zekranizowa%C4%87+%22Mroczn%C4%85+wie%C5% BC%C4%99%22+Kinga,News,id=33462

Zobaczcie na ten mały obrazek, przy artykule, o planowanym kręceniu mrocznej wieży. Wszystkie wątpliwości rozwiane. :)

CRANK

:) byłam wczoraj w kinie i też zwróciłam uwagę na ten obraz :) od razu z moją siostrą spojrzałyśmy na siebie: Roland przed Mroczną Wieżą :) miły akcencik, przyznaję, ukłon od filmowców w stronę Kinga.

CRANK

W wielu ekranizcjach Kinga znaleźć można odniesienia do autora i jego innych dzieł (np. "Krainie wiecznego szczęścia" lub "Szpitalu Królestwo"). Mimo wszystko trzymam kciuki za dobre przeniesienie cyklu o Rolandzie na ekran. ;)