Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232649
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

Już się nie mogłem doczekać, kiedy ta opętana katolicka dziwka zginie. Wiem, że to ostre słowa, ale nic innego nie ciśnie mi się na usta, po godzinnym słuchaniu jej podjudzających zabobonów.

ocenił(a) film na 8
Holl

Przecież w tym filmie właśnie o to chodziło! Mgła to nie jest taki sobie zwykły horror, w którym główną rolę mają plastikowe potworki. W tym filmie najważniejsi są ludzie, i ich zachowania gdy dzieje się coś złego, nieznanego. Według mnie film jest genialny, trzeba tylko spojrzeć na Mgłę głębiej. Poza tym, film Darabonta pokazuje to, o co tak na prawdę od zawsze w horrorach chodziło ! - o strach, panikę, przerażenie, apatię, ból, cierpienie, zdezorientowanie, a to wszystko odczuwane przez LUDZI. To ludzie są siłą napędową tego filmu. Zrozumcie to.

ocenił(a) film na 1
Mandriel

Ale jeśli o to chodziło to nie wypaliło... Te emocje, ci ludzie nie byli straszni, tylko niewyobrażalnie, męcząco wkur.wia.ją.cy. Może gdyby szło się wczuć w ich lęki to byłoby lepiej, ale nie szło... Jak wkręcić się w sytuację bycia w potrzasku spowodowanym przez przerośnięte mutanty?oO Reżyser jakby nie mógł się zdecydować czy chce pokazać grozę psychologiczną czy grozę wywołaną przez potworki z innego świata. Na zmianę antypatyczna ekipa z supermarketu i obcy/cthulhu/mikrokosmos w wersji makro. Chwytom tak tanim i tyle razy przerobionym 1/10.

ocenił(a) film na 8
Holl

Katolicka? Akurat jej poglądy miały z katolicyzmem bardzo niewiele wspólnego. ;)