Nawet nie wiadomo jak napisać komentarz do tego filmu, skoro już wiem, że nie obejrzałam całości (byłam w kinie na, jak się okazało, okrojonej wersji). Myślę, że w całości (razem z wyciętymi scenami) film mógłby być troszkę lepszy i przede wszystkim zakończenie byłoby "pełniejsze" (choć i tak było mocne). Tak ogólnie klimat filmu był fajny, ale spodziewałam się czegoś bardziej tajemniczego, nie lubię "horrorów" o latających stworach i innych "cudokach na kiju" :) Ale za to studium zachowań ludzkich w sytuacji zagrożenia było ukazane bardzo dobrze. Bo pewnie głównie o to w tym filmie chodziło.
świetnie pokazuje jak prymitywni są ludzie bedący w niebezpieczenstwie... zgadzam sie.
heh oczywiscie nie zabraklo 'bohatera narodowego' no i heroicznej staruszki.
Czytając przeróżne fora (choćby pyskówki zwolenników i przeciwników filmu) łatwo zaobserwować, że ludzie są prymitywni sami z siebie a nie nie tylko gdy są zagrożeni.
Co do opinii film OK ale nie rewelacyjny zgadzam się 100% Co do stadium zachowań to jest najmocniejszą częścią filmu jest jakieś takie powierzchowne, brakuje mu wyrazistości. Król jest nagi?