Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232668
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

spodziewałem się kolejnego gniota dla dzieci, typu "1408", a okazało się że wyszedł całkiem dobry film. nienawidzę tych wszystkich nowych horrorów, ale The Mist jest wśród nich wyjątkiem. najbardziej oczywiście podobało mi się to dołujące zakończenie. to co zrobił ten facet było oczywiście kompletnie głupie, bo nie należy się poddawać i trzeba walczyć do końca. to oczywiście banalne stwierdzenie, no ale prawdziwe i myślę że było to jednym z przesłań tego filmu. drugim przesłaniem jest zapewne to, że fanatyczne podejście do jakiejkolwiek religii nie prowadzi nigdy do niczego dobrego. podsumowując oceniam na 7,5/10

Okrutny_Kot

dokładnie,po komentarzach tego filmu spodziewałem sie slabego filmu a tu pozytywne zaskoczenie.Nie wiem jaka wersja leci w kinie i jakie sceny sa uciete, ja ogladalem wersje sciagnieta z netu. Ostatnio ogładałem tez Oko i Mgła wypadu tu znacznie lepiej.Kazdy fan Stephena Kinga powinnien obowiazkowo ten film obejrzec.a koncówka rewela :D(nie dla tych co lubia filmy z happy Endem) pokazuje do czego jest zdolny zdesperowany człowiek.Ocena :7/10