Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232668
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

czy wszystkie filmy stephana Kinga są tak żenująco beznadziejne?! ogladałem The Mist, Christine, i kilka innych i wszystkie są totalnie nudne! a kazdy sie ekzcytuje jego powiesciami. jesli ksiązki jego sa tak samo beznadziejne jak filmy na podstawie to nie mam pytan! dla mnie film 4/10. najlepsza to jet muzyka na koncu filmu!

ocenił(a) film na 6
carpentermx

To nie sa filmy Kinga tylko na filmy na podstawie jego ksiazek, a to raczej jest roznica. Poogladaj wszystkie to wtedy bedziesz mogl stwierdzic. Albo poczytaj.

Amish1188

ksiązek nie czytam. a filmów ktore były ekranizowane na podstawie poiesi Kinga ogladałem juz kilka. i zaden mi nie przpad do gustu.wiec ksiazka zapewne tez mi nie przypadnie zadna!

ocenił(a) film na 8
carpentermx

A dlaczego nie czytasz książek? Książka tak naprawdę jest o wiele lepsza (jednak nie zawsze) od filmu. Tam poznajemy psychikę bohaterów a więc i również atmosfera jest lepsza. Proponuje poczytać sobie w księgarniach lub bibliotekach opisy z tylu książki a może jakiś cię zaintryguje? Warto czytać bo wtedy wyobraźnia się polepsza :)

ocenił(a) film na 9
ziolo

nie wiem skąd wziełes ten nick ale jakos nie wydajesz się godny go noszenia... wybacz ale na kinie sie ine znasz jak Ci filmy na postawie powiesci kinga sie nie podobają. Prawda sam king jest parnym reżyserem no ale pisarzem swietnym... obejrzyj se Zielona Mila, Skazanych na Shawshank, Dolores, Jazda na Kuli, Lśnienie,Misery,Uczeń diabła, cos powino Ci sie spodobac a jak Cie nie zachwyci to sie zdziwie.

Newelowsky

z tegoco wymieniłes z tych tytułów to mi sie tylko podoba Skazani na Shawshank. a co jesli chodzi o nazwisko łatwo sie domyslic:)

ziolo

wiesz czemu nie czytam ksiązek???!! bo od czytania sie ozy psuja!

ocenił(a) film na 9
carpentermx

ozy?:)
a bez czytania sie mózg psuje:P juz wole psuc oczy niz mozg...

krejzolka

głupoty piszesz!naprawde! czytaaj ja ci nie bronie przeciez;)

ocenił(a) film na 9
carpentermx

a Ci pewnie sie skazani podobali bo reszty tytułów nawet nie kojarzysz ;]

ocenił(a) film na 6
carpentermx

od ogladania jeszcze bardziej ;)

ocenił(a) film na 4
carpentermx

Wszystkie ekranizacje horrorów Kinga były, moim zdaniem, beznadziejne. Nie mam tu na myśli "Zielonej Mili" czy "Skazanych na Shawshank" - bo to imho, nie horrory.

Przeczytałem Mgłę i byłem zniesmaczony zupełnym brakiem zakonczenia. Film w porównaniu z książką broni sie znakomicie. Zdecydowanie JEDYNA udana ekranizacja horroru Kinga. Nie znaczy to ze film jest rewelacyjny, bo nie jest. Jest raczej zwykły, ale ratuje go niehollywoodzkie zakończenie - i jak ktoś tu napisał - ta muzyka na koniec! Rewelacja.

Podsumowując, moim zdaniem, dla wielbicieli prozy Kinga, film OK, dal reszty nieco poniżej ok.

Pozdrawiam
Olek
-------------------------------
Złote Myśli - dużo dobrego czytania
http://zlotemysli.pl/alech,1/
Książki i czasopisma
http://e-teksty.nexto.pl

ocenił(a) film na 9
aleksanderlech

wymien mi te miernoty Kinga co widziałes znawco ;>?

ocenił(a) film na 4
Newelowsky

Ano jesli to ja ten "znawca" to np.: Lowca snow, Smentarz dla zwierzakow, Marzenia i koszmary, Miasteczko Salem - dla mnie te filmy to obraza prozy mistrza ;)

Ale wsrod dobrych ekranizacji jest jeszcze przeciez niezapomniane "Lsnienie" Kubricka.

Moze nie patrze na te filmy obiektywnie (ale kto tak oglada filmy?!), ale dla mnie wiekszosc ekranizacji to porazka. Jednakze, o gustach sie nie dyskutuje - wiec co my tutaj robimy? :P

Pozdrawiam
Olek

aleksanderlech

bardzo mądrze powiedzaiane! film dla fanów Kinga! dla rezty rowniez dla mnie ponizej oczekiwan. tylko muzyka na koncy robi wrazenie. film jest nudny to zapewne ksiazka tym bardziej

ocenił(a) film na 2
carpentermx

Adaptacje HORRORÓW Kinga są moim zdaniem słabe lub wręcz tragiczne. Zielona mila czy Skazani na Shawshank nie są horrorami i ich adaptacja jest wzorowa! Inne adaptacje np - Smentarz dla zwierząt książka rewelacja, film... boże uchowaj! The Mist o którym jest temat to wiadro pomyj z rzygowinami...

ocenił(a) film na 9
kirhoff

ignoranci bez wiedzy wiecie ze powiesci kinga były najczesciej wykorzystywanymi w przymysle filmowym ;>? A Ty umiesz wymienic kilka tytułów Słyszałes o MISERY, DOLORES, UCZEŻŃ DIABŁA,JAZDA NA KULI, SZPITAL KRÓLESTWO, SEKRETNE OKNO,TO. obejrzyj kilka potem sie wypowiadaj. O mgle jak masz uwagi krytyczne tez umiej sie wysłwic. Bo jak narazie nic konkretnego nie powiedizałes... to nie obiad ze miesem rzucasz. Daj konkretne zarzuty przeciwko temu filmowui tylko nie wyskakuj z mackami...

ocenił(a) film na 2
Newelowsky

Bo Ci żyłka strzeli nie denerwuj się, to nie konkurs wiedzy o King'u ale subiektywne opinie o filmie The Mist. Jak chcesz to załóż blog lub inne forum pt. "Dlaczego krzywdzicie p. S. Kinga?" tam wydasz plony swojego cierpienia!

kirhoff

CHŁOPAKI! Wiecej sexu mniej TV! :)
W przeciwienstwie do ksiazki film mial KONIEC! I to jaki!

ocenił(a) film na 9
kirhoff

jak nie masz o czyms pojęcia to sie nie wypowiadaj.

ocenił(a) film na 9
Newelowsky

sorrrrrrrrrrrrrrrki to do tego nizej ;pppppppppp

Newelowsky

dobrze ze ty masz pojecie o wszystkim:)viva de la roca!

Newelowsky

Sekretne Okno to jest tak denny film ze podchodziłem do niego 5 razy i ani raz nie dałem rady go ogladanoąc do kosca. klapa na całej lini. fantaycy Kinga!Q!?? hehe