Wiem że film a raczej historie można zrozumieć na kilka scenariuszy ale czy ktoś mógł by mi wyjaśnić o co chodziło z tym zakończeniem ?
Domyślać się można że historia którą napisał denis quaid była jego prawdziwą historią ale nie jest to do końca pewne dobrze rozumiem ?
No i jak z tym zakończeniem .... ah troche za ciężkie to dla mnie bo nie ma jasnej odpowiedzi na wiele pytań.
Macie jakiś ulubiony scenariusz waszym zdaniem ?
Zrozumiał, że musi walczyć do końca i wrócić do żony. W zakładce od swojej książki miał jej zdjęcie i nosił obrączkę, co oznacza, że cały czas mu na niej zależy. W głębi serca tak samo zakończyła się jego opowieść. Rory pogodził się z tym co zrobił i postanowił żyć u boku swej żony.
Chciałem zadać to samo zapytanie co mój poprzednik na temat zakończenia tego filmu o pisarzu Lorym i jego żonie. Dziękuję również za wyjaśnienie. Pozdrawiam.
A ja chciałem powiedzieć, że to nie jest aż tak złożona historia, żeby zastanawiać się nad wielowymiarowością jej zakończenia. Wystarczy uważnie obejrzeć film, w scenariuszu są wszystkie odpowiedzi. Ale kolega Michusz już to wyjaśnił.