Między wierszami

The Words
2012
7,2 55 tys. ocen
7,2 10 1 55196
5,3 7 krytyków
Między wierszami
powrót do forum filmu Między wierszami

Po "Pamiętniku pozytywnego myślenia " Bradley urósł w moich oczach niemiłosiernie. Spodziewałem się że w "Słowach", bądź co bądź też nie komedii - a ten aktor raczej do takich filmów przyzwyczaił widzów - spisze się równie, albo porównywalnie dobrze. Nic bardziej mylnego. Ciekawy temat, kino wciągające i budzace swoite uczucia. Niemniej jednak jest to kino z cyklu którego "zapomniemy za dwa dni ". Jak dla mnie świetna kreacja Zoe , ale również Irons zagrał porządnie. Reasumując ... ciekawe kino i odrobinę zaskakujące. Szkoda tylko że wątki jak dla mnie średnio spójne i słabo ze sobą kolaborowały, a emocje ogólnie były ... jak na rybach. 6/10

Adash

Mi tez w tym filmie zabraklo czegos mocniejszego, czegos, so sprawiloby ze pozostanie on w pamieci... pomimo ze bardzo przyjemnie sie to ogladalo to jakos w zadnym momencie mnie nie `zabolalo´. Na plus otwarte zakonczenie, ktore sklania chociazby do chwilowej refleksji.

Adash

zdecydowanie nie zgodzę się.. obejrzałam oba filmy "Poradnik pozytywnego myślenia oraz ten omawiany w temacie i zdecydowanie 'The worlds' jest filmem innym ale na pewno nie gorszym, osobiście pokusiłabym się o zupełnie odmienną opinię.
po pierwsze nie można ich porównywać bo są to zupełnie odmienne gatunki.. nie czepiałabym się tutaj gry aktorskiej. uważam, że Cooper zagrał dobrze, a sam film jest bardzo głęboki, porusza bardzo ważny motyw przebaczenia i z pewnością nie jest 'pustą rozrywką' i jak wspomniała Lenka_24 skłania ku głębszej refleksji i bynajmniej nie porównałabym emocji temu filmowi towarzyszących do tych odczuwanych "na rybach" , a zakończenie sprawia, że pozostaje on na dłużej w pamięci
film bardzo ciekawy, zdecydowanie polecam.

iza_178

Słowa tak właśnie miały być zrobione jak uważasz. Nie mniej jednak dla mnie była tutaj zbyt bezpośrednia prostota. Ogólnie rzecz ujmując nie powalająca, jednak założenie reżysera zostało trafnie przez Ciebie spostrzeżone.

Adash

dla mnie bardziej w the words zainstnial niż w poradniku.

ocenił(a) film na 8
kubelek0908

Jestem pod wrażeniem , historia dość powszechna -początkujący pisarz publikuje nie swoją książkę pod swoim nazwiskiem zyskując niesamowitą sławę i uznanie ,jednak opowieść ta opowiedziana jest w bardzo poruszający , emocjonalny sposób , ie banalny. Dobre wartościowe kino , oby więcej takiego. . Bradley Cooper mimo wyglądu -jest bardzo przystojnym mężczyzną , jest też a raczej przede wszystkim bardzo dobrym aktorem, Dotychczas kojarzyłem tego aktora z głupkowatymi komedyjkami jako bożyszcza nastolatek, jednak po obejrzeniu tego 'Między wierszami' oraz 'Poradnika ...' zmieniłem swoje dotychczasowe zdanie o nim. W obu tych filmach był poruszający oraz intrygujący, stworzył niezwykle głębokie kreacje . Trudno mi ocenić w którym z nich był lepszy ponieważ oba te filmy są inne postaci nie są takie same. Uważam że oba te obrazy zasługują na uwagę - cóż jeden doceniony bardziej co nie oznacza że lepszy czy gorszy.