2,8 12 tys. ocen
2,8 10 1 12195
1,5 22 krytyków
Miłość, seks & pandemia
powrót do forum filmu Miłość, seks & pandemia

Jak zwykle masa hejtu i jadu, ale ale Vega w swoich filmach pokazuje że jest dobrym obserwatorem życia społecznego. Pokazane obrazy są faktycznym elementem współczesnego i otaczającego go świata.

ocenił(a) film na 1
kamiloo86

Może i obserwator dobry ale można to było lepiej ogarnąć , a moim skromnym zdaniem i reszty widzów z seansu to była po prostu katastrofa...

ocenił(a) film na 6
krzys_ziomek

Aktorsko na pewno dzieł nie robi ale pokazuje pewne elementy życie społecznego które na prawdę mają miejsce, mój kolega rozbierał się dla kobiet za kasę i nie jeden raz go zaciągały do łóżka (mężatki, panny z korpo). A co do ocen to połowa nawet filmu nie oglądała a komentuje. Dla mnie film katastrofą nie był, może niektórym pozwoli sobie zadać pytanie czy życie które prowadzą jest dobrym wyborem.

ocenił(a) film na 1
kamiloo86

Cytuję: "połowa nawet filmu nie oglądała a komentuje".

Myślisz, że trzeba korzystać z publicznej służby zdrowia, żeby się na jej temat wypowiadać? Myślisz, że trzeba skorzystać z publicznej toalety, aby ją uznać za wylęgarnię zarazków? Myślisz, że trzeba zjeść w taniej budzie dworcowej, żeby uznać taki posiłek za niebezpieczny?

ocenił(a) film na 6
Dramat

Tak dokładnie myślę, inaczej opierasz swoją opinie na błędach poznawczych. Nie wszystko co publiczne jest z natury złe i niedoskonałe. Instytucję tworzą też ludzie.

ocenił(a) film na 1
kamiloo86

Z daleka potrafisz stwierdzić, że coś jest nieświeże i tego nie tkniesz. Połowa z nas już by nie żyła, gdybyśmy proces poznawczy opierali na podejmowaniu ryzyka. Chociaż faktycznie faceci ewolucyjnie są do tego skłonni.

ocenił(a) film na 6
Dramat

Podałaś przykłady które są oparte na biasie, ja miałem operację w publicznym szpitalu i nie mam od lat problemów z kolana, ktoś inny zapłacił 100 k i ma te problemy. Tak gdyby faceci nie podejmowali ryzyka to dalej byśmy mieszkali w jaskiniach, nawet jeżeli wielu zapłaciło za to życie. Natomiast ile naszych decyzji opartych jest na rozumie a ile ze względu na emocje i hormony

ocenił(a) film na 1
kamiloo86

Podałam przykłady w których nie musimy, czegoś bezpośrednio doświadczyć, by mieć na ten temat opinię, zwłaszcza jeśli są to rzeczy ryzykowne.

ocenił(a) film na 3
kamiloo86

Zgadzam się, jak nie trawie Vegi i jakkolwiek ten film jest słaby, to jednak pokazuje sytuacje , które mają miejsce . Możemy udawać, że takie rzeczy , to tylko w filmach Vegi , ale niestety to wszystko dzieje się w realu

ocenił(a) film na 6
annikki27

Zgadza się, nie chodzi o sam film (aktorsko jest słaby), ja mu ocenę wystawiam za pokazanie tego co się dzieje z naszym społeczeństwem. Mój kolega, który jest kulturysta rozbierał się na spotkaniach panienskich. Ile razy to się skonczylo na seksie z panną mlodą albo kims z innych kobiet (rowniez mezatek) to nie był w stanie po pewnym czasie policzyc. W druga strona zdarza się podobnie. Po co wiec zwiazki i malzenstwa?