PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489418}

Miłość dodaje skrzydeł

Love Takes Wing
2009
6,3 657  ocen
6,3 10 1 657
Miłość dodaje skrzydeł
powrót do forum filmu Miłość dodaje skrzydeł

W każdym filmie

ocenił(a) film na 7

Oglądałam prawie wszystkie części serii (oprócz tych 2 najnowszych) i wkurza mnie pewna maniera - otóż w każdym filmie ginie maż bohaterki. Rozumiem, że są wzorowane na podstawie książki ale czy autorka nie ma innego pomysłu na tworzenie kolejnej części. Wszystkie baby żyją tylko chłopy im umierają.
No i wszędzie te modły...

ocenił(a) film na 7
elninka

Też mnie to denerwuje :)

elninka

Zgadzam się...mnie jeszcze dręczy jedna rzecz w tej serii filmów co z synami Clarka i Marty? Nie wiem czy w książce jest coś o nich wspomniane,ale ciekawi mnie to bardzo dlaczego ich jakoś pominęli no i również adoptowany syn Missie i Willa? Mężczyźni i chłopcy są w tej serii wykluczani...co mnie dziwi...

użytkownik usunięty
Gola303

Generalnie jest to seria feministyczna- zauważyliście, że wszędzie kobiety są ukazane jako silne, dążące konsekwentnie do celu? Generalnie nie jest to złe, zwłaszcza, że w czasach, w jakich rozgrywa się akcja filmów (książek), rzeczywiście stereotypem tradycyjnej roli kobiety w społeczeństwie i rodzinie było: Kinder, Küche, Kirche ( z niem. dzieci, kuchnia, kościół). Ale mnie też zdziwiło, że postacie męskie rozwiewają się we mgle lub umierają.