interesuje mnie przeplatajacy sie dosc czesto podczas filmu motyw muzyczny, piosenka wydaje mi sei dosc znana, chcialbym sie doweidziec czegos wiecej o niej. szkoda ze dzial "myzyka" dla tego filmu nie zostal rozwiniety. pozdrawiam
ps słowa tej piosenki zaczyna spiewac Julien w scenie przed szpitalem tuż przed ciosem Segieja, a wczesniej młoda Sophie nuci ją na pogrzebie matki Juliena.
ha jednak dobrze mi sie wydawalo tak dla zakonczenia tematu, chodzilo mi o utwor Louisa Armstronga - La Vie En Rose. :D
pozdrawiam
:) no troche sie w temat wciagnalem i dowiedzialem sie nowej rzeczy. Otoz piosenke pod tym samym tytulem powstala w 1946/1947r a wokalistkoa byla francuska piosenkarka Édith Piaf(1915-1963) wiecej o niej: http://pl.wikipedia.org/wiki/Edith_Piaf. [pl.wikipedia.org/wiki/E...]
Remake'i tego utworu wykonywali tacy artysci jak wspomniany juz Louis Armstrong, czy Cyndi Lauper, Plácido Domingo, Dalida, Mireille Mathieu, Mich?le Torr, Yves Montand, Grace Jones et Donna Summer (versja disco), afrykanska grupa salsy Africando, Patricia Kaas, Ute Lemper, Diana Krall, Thalía, Trio Esperanza, Danny Chan (Hong Kong), wersja instrumentalna (jazz) Richard Clayderman, André Rieu, Michel Legrand, Stéphane Grappelli, Kenny G, Michael Bublé, etc.