PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=261756}

Miłość w czasach zarazy

Love in the Time of Cholera
2007
6,3 13 tys. ocen
6,3 10 1 12874
4,8 4 krytyków
Miłość w czasach zarazy
powrót do forum filmu Miłość w czasach zarazy

długi, nudnawy do tego fatalny soundtrack i dobór aktorów
Fermina Daza a raczej odtwórczyni tej roli bardziej pasowała by na pokojówkę albo ofiarę cholery niż na wieloletni obiekt pożądania
jednak film da się obejrzeć, choć ci którzy czytali książkę będą wiedzieli dokładnie co stanie się sekunda po sekundzie

ocenił(a) film na 5
vomit

Juz na początku zaznaczam, że książki nie czytałam (może i lepiej, w przeciwnym razie film podobałby mi sie jeszcze mniej). Moja opinia jest podobna. Przede wszystkim w filmie jest sporo dłużyzn. Aktorka grająca Ferminę jakaś dziwna. Film w ogóle nie oddał atmosfery tamtych czasów, na co bardzo liczyłam. Ciekawa historia, która mogłaby byc opowiedziana o wiele lepiej. 6/10

sonnchen

To było straszne .Gdzie klimat i humor ,który jest w książce ?! Autorzy filmu spłycili cała historie i powstało coś czego nie dało się obejrzeć do końca . Dzieło Marqueza zasługuje na lepsze potraktowanie. Szkaradztwo .Nie polecam.

ocenił(a) film na 7
vomit

Fatalny soundtrack?! Chyba żartujesz... Zresztą o gustach się nie dyskutuje. Nie musi ci się podobać.
A film? Cóż...książki nie czytałam, więc nie mam porównania. Podbije twoja ocenę, dam 7/10