PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=261756}

Miłość w czasach zarazy

Love in the Time of Cholera
2007
6,3 13 tys. ocen
6,3 10 1 12874
4,8 4 krytyków
Miłość w czasach zarazy
powrót do forum filmu Miłość w czasach zarazy

To jest piękny film o miłości, ale bez żadnych banałów. Polecam go każdemu wrażliwemu na piękno. Nie słuchajcie tej bandy chamów.

ocenił(a) film na 7
Hyde911

Mnie film również bardzo się spodobał i wogóle mnie nie znudził :)! To naprawdę piękna historia miłosna, z chęcią sięgnę po książkę.
Pozdrawiam :).

ocenił(a) film na 8
Hyde911

Przed chwila skonczylam ogladac. Oczywiscie że piękny. Jezeli ktos sie na nim wynudzil to jest mało wymagajacy.

Hyde911

Zupełnie się zgadzam. Mimo, że czytałam książkę, którą zresztą ubóstwiam, film był magiczny. Według mnie zupełnie oddawał atmosferę powieści. Gorąco go polecam, jeżeli ktoś potrafi obejrzeć coś innego niż 'zabili go i uciekł'...

Camanely

Po powyzszych wypowiedziach juz nie jestem pewien czy to wlasnie ten film ogladalem, ktory tak zachwalaja przedmowcy. Ten, ktory ogladalem byl totalna strata czasu, zrekompensowana w malym stopniu zdjeciami.

Camanely

Film jest pięknie zagrany, magiczny (inaczej niż powieść)., ale prozy z obrazem NIGDY nie da się zegrać.Czytałam dużo Margueza,prawie wszystko.Nie można porównywać tak różnych gatunków(Powieść kontra-flm ).W mojej ocenie filmowej-best!Polecam.Piękny film

ocenił(a) film na 4
Elewanka

a ja czytałam wszystko, wszyściutko marqueza, wchłaniałam jak gąbka.
z reguły ekranizacje się w niczym do książki nie umywają- i tak samo jest w tym przypadku.
bo co? obejrzę tę samą historię, która mnie zachwyca na kartkach- ok, to fajnie, na 5, jeśli wszystko będzie ładnie, na 6 jeśli będzie pięknie, 7 jak jeszcze muzykę cudowną dorzucą, 8 jak mi szczęka opadnie.
a tutaj? a dajcie spokój. w ogóle brak klimatu marquezowskiego, coś mi nie pasuje, w ogóle ble, ble i ble. muzyka bardzo ble. ładnie nie jest wcale. aktorzy też mi nie pasują.
marudzę, marudzę, marudzę NIE PODOBAŁO MI SIĘ.
poniżej oczekiwań- 4/10.

Camanely

Zupłnie się zgadzam.Nawet na herbatkę nie spałzowałam, a to rzadkość.POLECAM!