PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=610244}

Miłość

Amour
2012
7,7 49 tys. ocen
7,7 10 1 48928
8,1 72 krytyków
Miłość
powrót do forum filmu Miłość

gdyby nie tyle nagród i nominacja do Oscara to nie zmusiła bym się do obejrzenia w całości tego
filmu...... nie że zły, jest bardzo dobry, ale taki mega prawdziwy, monotonny i trudny jak
rzeczywistość którą pokazuje ........... nie przypominam sobie czy oglądałam kiedykolwiek równie
dobry film do którego już po 15 min. aż tak musiałam się zapierać w sobie by dotrwać do końca
filmu ,,,,,,, wytrwałym polecam

wielka_d

No właśnie ja nie dałam rady. Po 20 min dałam sobie spokój

ocenił(a) film na 2
misssonikyouth

Nie masz czego żałowac. Właściwie prawie do samego końca jest dokładnie taki sam. Ja niestety nie jestem do niego przekonany. Ot, zwykły film o zwykłych ludziach. Nic nadzwyczajnego w tym, że dwoje ludzi tak dba o siebie wzajemnie. Film niestety jest nudny.

filmomaniak92

Też mam takie odczucia. Ale może, rozpuszczeni przez holywoodzkie błyskotki, nie umiemy już oglądać poważnych, ważnych, ambitnych filmów?

ocenił(a) film na 9
misssonikyouth

radze zaczac zapoznawac sie z ambitnymi filmami europejskimi ktore niosa jakas prawde, a nie sa tylko szeregiem napiec i wzruszen.

80nomusic

poleciłbyś/ -abyś coś?

ocenił(a) film na 9
misssonikyouth

kieslowski>antonioni>bergman>tarkowski. w takiej kolejnosci. radzilbylbym zaczac od trzech kolorow lub podwojnego zycia weroniki, bo nie sa to filmy stare. i lzejsze ale naszpikowane symbolika.

ocenił(a) film na 9
80nomusic

oczywiscie lzejsze w porownaniu z tarkowskim czy bergmanem

ocenił(a) film na 8
wielka_d

film zdecydowanie nie dla tych, którzy w kinie poszukują wyłącznie rozrywki :) trudny, ciężki, dołujący, ale dobry.