jak mawia się o trzech filmach w reżyserii Shiona Sono, w skład której wchodzą jeszcze "Cold Fish" oraz zrealizowany najwcześniej "Love Exposure".
Absolutnie przypadkowo rozpocząłem swoją przygodę z tymi obrazami niejako "od środka", a więc od wspomnianego już wyżej "Cold Fish" - co ciekawe - tak samo, jak miało to miejsce w przypadku innej trylogii(w reżyserii Chan-wook Parka), której motywem przewodnim była zemsta.
"Guilty of Romance" jest filmem interesującym, posiadającym swój specyficzny klimat, jednakże nie epatujacym bezsensownie przemocą czy erotyką. Na pewno skierowany do dojrzałego widza, który doceni m.in. aspekty psychologiczne oraz kulturowe filmu. W podobnej stylistyce utrzymana jest także druga część trylogii, którą - nawiasem mówiąc - ze swojej strony gorąco polecam.
Chciałem tylko powiedzieć że Love Exposure było 2 filmem jaki obejrzałem tego reżysera, pierwszy był Cold Fish, potem wpadło w moje ręce jego dzieło Strange Circus ( wg mnie genialny film) , ale co mam rzec, Shion Shono im dłuższe filmy kręci tym są lepsze, Love Exposure uważam za wielkie dzieło jak nie arcydzieło światowe jest genialny, mocny, i pokazuje hipokryzje religii.