PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1070}

Twin Peaks: Ogniu krocz ze mną

Twin Peaks: Fire Walk with Me
1992
7,4 50 tys. ocen
7,4 10 1 49903
7,0 43 krytyków
Twin Peaks: Ogniu krocz ze mną
powrót do forum filmu Miasteczko Twin Peaks. Ogniu krocz za mną.

dyskusja przed wczorajszym seansem na tvpkultura filmu Ogniu krocz ze mną wprawił mnie w
niemałe zdziwienie, otóż krytyk filmowy wspomina o tym, że Lynch przed pracą nad fwwm nakręcił
jak zwykle o wiele za dużo scenprzy okazji montażu filmu odrzucił wszystkie wątki które nie tyczyły się
Laury Palmer, mówi, że takie taśmy (drugi film jak mówi) nie pojawiły się na żadnym dvd i że nie
wiadomo co się z nimi stało! Biorąc pod uwagę, że wydarzeniem roku (a może nawet 25lecia;) jest
fakt, iż w lipcu wyjdzie dvd z usuniętymi z fwwm scenami, brak jakiejkolwiek wzmianki mocno dziwi!

sycomore

Bo program STUDIA KULTURA został nakręcony w roku 2012, co widać w napisach końcowych ;).

ocenił(a) film na 9
sycomore

DVD? Heh, marzenie ściętej głowy.

PotC_Fan

potC@ taki skrót myślowy oburzonej wówczas głowy, wszyscy wiemy że chodzi o następne wcielenie DVD.
xenopedia@ do napisów rzecz jasna nie doszłam (walczyłam z szarpiącym się nerwem) a szkoda bo nie powstałaby ta nad wyraz emocjonalna wypowiedź ;)

ocenił(a) film na 9
sycomore

Rozumiem, choć ja głupia dalej się łudzę, że Lynch wyda reżyserską, blisko czterogodzinną wersję FWWM, a nie tak jak ma być na tym gloryfikowanym wydaniu BR - kinówka osobno, 1,5h scen usuniętych osobno.