PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1070}

Twin Peaks: Ogniu krocz ze mną

Twin Peaks: Fire Walk with Me
1992
7,4 50 tys. ocen
7,4 10 1 49909
7,0 43 krytyków
Twin Peaks: Ogniu krocz ze mną
powrót do forum filmu Miasteczko Twin Peaks. Ogniu krocz za mną.

Donna

użytkownik usunięty

Doszukał się może ktoś informacji albo zupełnie przypadkiem dowiedział się, dlaczego w Fire Walk With Me nie zagrała Lara Flynn Boyle ?

Ponoć nie chciała zagrać rozbieranej sceny w kanadyjskim barze.

ocenił(a) film na 7
sycomore

W Twin Peaks FAQ napisane jest że była w tym czasie zaangażowana w inne projekty filmowe a Lynch nie chciał czekać z rozpoczęciem zdjęć do momentu aż Lara będzie osiągalna. Z tego samego powodu w filmie nie pojawia się Sherilyn Fenn jako Audrey Horne - z tym że jej przypadło niewiele scen w scenariuszu w związku z czym można było całkowicie zrezygnować z jej postaci. Zrobić filmu bez Dony się nie dało.

Rekin

Pierwszy raz slyszę o takiej wersji..zaczełam szukać teraz czegos w necie i rezultaty potwierdzają, że Lara nie chciała zagrać rozbieranej sceny więc Lynch z niej zrezygnował i zastąpił ja Moirą Kelly. Z powodzeniem:) Zresztą,odsyłam do działu "ciekawostki" na stronie filmweb o FWWM.

ocenił(a) film na 9
sycomore

E tam Lara by nie chciała zagrać jakieś rozbieranej sceny? ajdontfinksą
Poza tym ja tam nie pamiętam takiej sceny, choć film oglądałem nie dawno, widocznie nie była zbyt godna uwagi.

Niestety brak Lary Flyn Boyle i Sherilyn Fenn w tym filmie jest odczuwalna. Dla mnie to jedne z kluczowych postaci serialu i szkoda że Lynchowi na nich nie zależało.

ocenił(a) film na 6

Z powodu ciekawostek.