Poszukuję tego filmu w wersji z polskim dubbingiem(nie lektorem). Polski dubbing został zrobiony na zlecenie Canal + w połowie lat 90-tych. Jakość kasety nie ma znaczenia, byleby film z dubbingiem był nagrany w całości. Ewentualnych szumów mogę się pozbyć i podreperować w znacznym stopniu jakość nagrania. W zamian za ten film w wersji dubbingowanej(oraz za inne dubbingi których mogę nie mieć) jestem w stanie przesłać wszystko co by daną osobę interesowało(posiadam ponad 30 dubbingów praktycznie nigdzie niedostępnych, mowa o filmach dla dorosłych). Oto mój adres mailowy:
dezerter_poczta@op.pl
http://www.dubbing.fora.pl/dramaty,11/twin-peaks-ogniu-krocz-ze-mna-1992,306.htm l
A to niby dlaczego? Nie wszyscy kochają lektora który czytaniem morduje to co w filmie istotne, czyli dźwięk i ekspresję bohaterów. Niektórzy zamiast tego wolą dobrze wykonany dubbing tak jak w krajach rozwiniętych.
Niestety - ekspresja polskich aktorów w znacznym stopniu rózni sie od ekspresji aktorów grających w tym filmie. Proponuję napisy - jeśli tak bardzo ci zależy na dźwięku ;)
Lubię oglądać filmy w oryginale(są lepsze od lektora) ale jeśli dana pozycja posiada polski dubbing jak w tym przypadku to wolę najpierw obejrzeć wersję dubbingowaną niż oryginał.
Moja prośba cały czas jest aktualna. Mam nadzieję, że kiedyś uda mi się zobaczyć wersje zdubbingowaną Twin Peaks. Thrillery to jeden z moich ulubionych gatunków filmowych.