PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1070}

Twin Peaks: Ogniu krocz ze mną

Twin Peaks: Fire Walk with Me
1992
7,4 50 tys. ocen
7,4 10 1 50231
7,0 45 krytyków
Twin Peaks: Ogniu krocz ze mną
powrót do forum filmu Miasteczko Twin Peaks. Ogniu krocz za mną.

Dotychczas dysponowałem tylko marną kopia na VHS, ale jak macie ten film na DVD, zróbcie dźwięk na maksa w scenie, keidy po śmierci Laury pojawia się pysk małpki. Wtedy usłyszycie "Judy..."! ta sama tajemnicza judy, o kórej wspominał Jeffries (Bowie) w biurze FBI - aż ciarki porzechodzą! A przy okazji, ktoś wie, co to za Judy???

ocenił(a) film na 8
obreb_2

Siostra Josie Packard, która w Buenos Aires miała do czynienia z Windomem Earlem i agentem Jeffriesem. Taką informację podał Robert Engles, współtwórca scenariusza.

gemboyrob

Ale jaką rolę odegrala, że wspominają ja parę razy w filmie? Mowi się, że to pierwsza ofiara Coopera jako BOBa...hm.

obreb_2

Poza tym siostra Josie...? Nie było o niej mowy w serialu. A co robili razem Earl i Jeffries w Buenos Aires? Cos to wszystko kupy się nie trzyma...

ocenił(a) film na 9
obreb_2

Teraz, po 3. sezonie już wiadomo kim (czym) jest Judy... ;)

ABEL

Kim jest? Ja nie wiem. To chyba nie jest tak oczywiste...

ocenił(a) film na 9
Bozena_03

Oczywiste może i nie, ale tak na 99% Judy jest negatywną energią, czymś na wskroś złym, co przeniknęło (?) do rzeczywistości. Judy ma postać istoty z klatki z 1 odcinka 3 sezonu. Judy jest jakby Matką - od niej powstał BOB.

ocenił(a) film na 8
ABEL

obejrzenie tego filmu po skończeniu 3ciego sezonu sprawia, że film odbieram jako dużo straszniejszy, bardziej klimatyczny i co najważniejsze, dużo bardziej zrozumiały. Judy jest personifikacją zła, tworem dużo potężniejszym niż Bob i tym co tak na prawdę łączy całe zło tj. Boba, woodsmanów, Jumping Mana (choć mam teorię, że tą właśnie postacią jest Judy) itd...

ocenił(a) film na 6
obreb_2

Nie.