PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1070}

Twin Peaks: Ogniu krocz ze mną

Twin Peaks: Fire Walk with Me
1992
7,4 50 tys. ocen
7,4 10 1 49903
7,0 43 krytyków
Twin Peaks: Ogniu krocz ze mną
powrót do forum filmu Miasteczko Twin Peaks. Ogniu krocz za mną.

Czy ktoś może mi podać inne tytuły psychodelicznych filmów podobnych do Twin Peaks ?? Proszę

ocenił(a) film na 6
monty5

Właściwie większość filmów Lyncha, a także serial Carnivale (przynajmniej tak recenzują), PI i Requiem dla snu, Las Vegas Parano (polski tytuł), podobno Nagi Lunch.
Nie wiem jak z podobieństwem do Twin Peaks(poza Carnivale), ale podane przeze mnie filmy są "psychodeliczne"

monty5

Psychodeliczne i meczace.
No to moze jeszcze filmy Larsa Von Triera (dogville, tanczac w ciemnosciach)

I ponadto: Zaginiona autostrada, Mechanik, Drabina Jakubowa ...

Memento ...

ocenił(a) film na 9
monty5

psychooo.... heh polecam wszystkie Lyncha filmy i np. Human Traffic, never die alone, rainspotting,Las Vegas parano, requiem dla snu (w szczególności) te wszytskie filmy sprowadzają sie do jednego wątku dragi i oddanie wszystko za nie...a przy tym niezła zabawa ;)

monty5

jeśli chodzi o serial, psychodeliczny i autorski to przychodzi mi do głowy tylko "Królestwo" Von Triera. może ktoś zna jeszcze inne tego typu seriale?

monty5

proponuje "Lost Highway" Lyncha !!!! świetny film, wlasnie typu twin peaks. Hmmm jakby go określić....niepokojącycy, schizujący

ocenił(a) film na 8
monty5

Drabina Jakubowa, Nagi Lunch, Tideland, Lost Highway, Eraserhead, Mulholland Drive, Pi, Hellraiser V, Palimpsest, W Paszczy Szaleństwa.

monty5

Begotten, to już jest szczyt wszystkiego

monty5

Przygody psa Cywila jeszcze bym dodał.Zwirek i Muchomorek

ocenił(a) film na 10
monty5

Na miano najbardziej schizowatego filmu
zasługusje kubuś puchatek i hefaLUMPY
niezłe aktorstwo 10/10

Christiane

"wiem, kto mnie zabił" tylko niech nie zraża Cię tylko niech Cie nie zraża wiem, kto mnie zabił film bardzo dobry. Również "stay"

monty5

ja ci mogę podać grę - Alan Wake

howlet

i zapomniałem, jest też preq€el gry w postaci serialu aktorskiego - Bright Falls. Zresztą porównywany bardzo do Twin Peaks