Czy ktoś może mi podać inne tytuły psychodelicznych filmów podobnych do Twin Peaks ?? Proszę
Właściwie większość filmów Lyncha, a także serial Carnivale (przynajmniej tak recenzują), PI i Requiem dla snu, Las Vegas Parano (polski tytuł), podobno Nagi Lunch.
Nie wiem jak z podobieństwem do Twin Peaks(poza Carnivale), ale podane przeze mnie filmy są "psychodeliczne"
Psychodeliczne i meczace.
No to moze jeszcze filmy Larsa Von Triera (dogville, tanczac w ciemnosciach)
I ponadto: Zaginiona autostrada, Mechanik, Drabina Jakubowa ...
Memento ...
psychooo.... heh polecam wszystkie Lyncha filmy i np. Human Traffic, never die alone, rainspotting,Las Vegas parano, requiem dla snu (w szczególności) te wszytskie filmy sprowadzają sie do jednego wątku dragi i oddanie wszystko za nie...a przy tym niezła zabawa ;)
jeśli chodzi o serial, psychodeliczny i autorski to przychodzi mi do głowy tylko "Królestwo" Von Triera. może ktoś zna jeszcze inne tego typu seriale?
proponuje "Lost Highway" Lyncha !!!! świetny film, wlasnie typu twin peaks. Hmmm jakby go określić....niepokojącycy, schizujący
Drabina Jakubowa, Nagi Lunch, Tideland, Lost Highway, Eraserhead, Mulholland Drive, Pi, Hellraiser V, Palimpsest, W Paszczy Szaleństwa.
Na miano najbardziej schizowatego filmu
zasługusje kubuś puchatek i hefaLUMPY
niezłe aktorstwo 10/10
"wiem, kto mnie zabił" tylko niech nie zraża Cię tylko niech Cie nie zraża wiem, kto mnie zabił film bardzo dobry. Również "stay"