PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1070}

Twin Peaks: Ogniu krocz ze mną

Twin Peaks: Fire Walk with Me
1992
7,4 50 tys. ocen
7,4 10 1 50231
7,0 45 krytyków
Twin Peaks: Ogniu krocz ze mną
powrót do forum filmu Miasteczko Twin Peaks. Ogniu krocz za mną.

ojciec

ocenił(a) film na 7

czy ktoś mógłby mi pomóc w interpretacji sytuacji domowej Laury? Chodziłoby mi dokładniej rzecz biorąc o postawę ojca wobec niej. czy on ierpiał na urojeia? skąd ta reakcja Laury?

stradiwariusz

W ojca w dziecinstwie wstapil ten zly duch,on zdawal sobie z tego sprawe ale nie umial nad nim zapanowac,wiedzial takze ze ma zabic Laure,z czym nie umial sobie poradzic,a Laura wiedziala ze czeka ja smierc,ze Bob pragnie tylko jej byla z tym pogodzona,ale najgorsza dla niej byla swiadomosc ze bobem jest jej ojciec!

użytkownik usunięty
dariaisara

To wszystko prawda, poza tym wydaje mi się, ze Bob początkowo nie chciał zabić Laury, tylko ją opętać, bo uważał ją za naczynie jeszcze bardziej obiecujące od Lelanda, a ona broniła się przed tym i dlatego zginęła. To moje domysły na podstawie serialu: fragmentów pamietnika i spowiedzi Lelanda.

ocenił(a) film na 6

Laura była "ogniem", który miał "kroczyć" za Bobem. Wiedziała, że ma wybór: pójdzie za Bobem (czyli da się opętać), albo zginie.

użytkownik usunięty
Iapetus

A nie chodziło o igranie z ogniem, z potężną lecz złą magią, która posiadał Bob, a której wyrzekł się Jednoręki? Bob rzucał w małego Lelanda zapałkami i pytał, czy chciałby zabawić się ogniem?

ocenił(a) film na 4
dariaisara

Hm, wiem, że ojciec mnie wkrótce będzie próbował zabić. Co mogę zrobić? Na wszelki wypadek nigdzie tego nie zapiszę, ani nikomu o tym nie powiem.