Miasto aniołów

City of Angels
1998
7,5 149 tys. ocen
7,5 10 1 149086
5,5 23 krytyków
Miasto aniołów
powrót do forum filmu Miasto aniołów

Czy Maggi musiala umrzec? Czy to jedyna droga, aby pokazac, ze zycie jest kruche i ulotne? A moze w ten sposob unikamu po prostu sztampowego happy endu? Czy Seth rzczywiscie jest szczesliwy w koncowej scenie na plazy?
Zyjemy dla siebie czy dla innych?
Setki pytan roi mi sie w glowie i jakos nie moge na nie odpowiedziec. Pomozcie...

ocenił(a) film na 10
dodominik

Zyjemy dla innych oczywiscie. Ale jesli umiera ktos kogo kochasz, to nie znaczy ze przez reszte zycia masz byc samotny/a. Wg. mnie szczescie i milosc jest taka zecza ktora sie trzeba dzielic - dawac, nie biorac nic w zamian i jesli niedaj Boze kogos sie kocha i ten ktos umiera to trzeba dalej tego szczescia szukac.
Seth na plazy byl na pewno szczesliwy, gdyz mogl przezyc kilka cudownych chwil z kobieta aniolem "Maggi" wiem z wlasnego doswiadczenia, ze czasami te kilka chwil, wspomnien moze bardzo pomoc.
Film piekny nie mam slow, naleze do tego grona mezczyzn, ktorzy przy dobrym filmie/kobiecie nie ukrywaja swych lez, takie filmy ucza.
Pozdrawiam
Igor

ocenił(a) film na 10
dodominik

a i jeszcze jedno cytat z tego filmu ktory na cale zycie zapamietam, bo jest piekny

„ – Nie wiesz jak smakuje gruszka?
- Nie wiem jak smakuje Tobie.”- „Miasto aniołów”