Miasto aniołów

City of Angels
1998
7,5 149 tys. ocen
7,5 10 1 149086
5,5 23 krytyków
Miasto aniołów
powrót do forum filmu Miasto aniołów

Genialny!

ocenił(a) film na 10

Zawsze po obejrzeniu tego filmu ( a oglądałam go chyba z 1.000.000 razy ) zastanawiam się, czy istnieje mężczyzna idealny ... niestety to tylko fikcja, jednak dobrze jest chociaż pomarzyć :)

jemand_115

A po co C idealny mężczyzna? Chcesz mieć nudne życie? Z takim fajnie byłoby przez tydzień, góra dwa! ;)

gosiaczek8807

Jeśli uważasz, że z idealnym mężczyzną byłoby fajnie tydzień, albo dwa. To, jaki powinien być facet z którym będziesz chciała spędzić resztę swojego życia?
Zdaje mi się, że kobiety zawsze szukają "ideału" ;]

użytkownik usunięty
mark240

Gdyby kobiety zawsze szukały ideału, to wszystkie byłyby singielkami.

ocenił(a) film na 10
jemand_115

Cos chcialam napisac, ale wstrzymalam sie:)

dria

Trzeba było ;)
I tak temat nieco filozoficzny się zrobił ;)

dria

Dria a co chciałaś napisać??? :) pewnie coś brzydkiego :)

jemand_115

Nie ma mężczyzn idealnych. Każdy ma jakieś wady. Na przykład ja jestem tak upierdliwy, że czuję nieprzepartą ochotę żeby zwrócić Ci uwagę, że aby oglądnąć ten film milion razy musiałabyś mieć co najmniej 216 lat.

yasioo

A! Właśnie i na tyle złośliwy, że nie oprę się pokusie przypuszczenia, że nie masz pewnie nawet 16:)

ocenił(a) film na 10
yasioo

ej przecież tu nie chodzi o mężczyznę idealnego tylko o miłość moi Państwo;) a w tej dziedzinie idealizacja to pułapka, za to poświęcenie, pasja, namiętnośc, cieszenie się z drobiazgów, rezygnowanie z czegoś na rzecz kogoś i wiele wiele innych rzeczy. Dla mnie film fenomenalny, chociaż może i naiwny, może zbyt bajeczkowaty, i że anioły i zbiegi okoliczności,ale...magia i jeszcze raz magia. Niezapomniane sceny - obserwowanie płaczącej Maggie, smak gruszki;) powstawanie łez, nocna rozmowa z upadłym;) skok i zderzenie z ludzką rzeczywistością bólu i krwi, zwykłego draństwa i zdłodziejstwa, a potem scena z deszczem...poranny prysznic i znowu nieszczęsne gruszki, najpierw na drodze, a potem w sklepie - oglądałam i płakałam razem z Sethem w warzywniaku;) i za każdym razem ten sam dreszczyk emocji, te same łzy i wzruszenia. Muzyka też jest atutem filmu - Sarah McLachlan - In The Arms Of An Angel czy GOO Goo Dolls - Iris albo U2, miodzio...Tak, jestem fanką tego filmu, mówta se, co chceta;)))

ocenił(a) film na 8
yasioo

yassio zaimponowałeś mi swoją okrutną upierdliwością ;)

ocenił(a) film na 8
Bianca89

Pardon!- yasioo* Ach i tą nietypową złośliwością ;)

jemand_115

Faceci czasami nieświadomie zachowują się czy też postępują jak ostatnie osły :) i za pózno potrafimy to zrozumieć :/ ale chyba potrafimy wyciągnąć wnioski z naszych zachowań :P Facet idealny??? Nikt nie jest idealny.... idealnie można się dopasować!!!