Niech ktoś wywali stąd tą recenzję ;/ .. OK. Zgodze się- ten film nie jest doskonały- ale nic nie jest idealne :) .
W sumie gdyby się uprzeć- jest naiwny,
no z tym też się zgodzę- dla ludzi wrażliwych.
Ale.... Czy aby tylko? Nie!
Właśnie dzięki takim filmom można zapomnieć o "szarej rzeczywistości". Co do tego niedowierzania to każdy ma jakieś wątpliwości.. Niektórzy mniejsze inne większe. Ale przecież w filmie nie chodziło o ten wątek- który wręcz zanudzałby widza, wyprowadzając z klimatu filmu, i przywiązując większą wagę do szczegółów niż do tego o co naprawdę w filmie chodziło.
Samo przesłanie filmu jest w sobie świetne! Mówie o zdaniu: "Wolałbym mieć to jedno [..] niż wieczność bez tego." Ten film uczy.. tego co ważne.. ale i ważniejsze.
Muzyka idealna!! Zakończenie wzruszające. Gra aktorska świetna. Obsada genialna! :D Nic dodać nic ując.. :)
aha! ..i wcale się nie nudziłam. Z chęcią bym drugi raz obejrzała :))
Jestem facetem, uwielbiam krwawe horrory, thrillery, fantasy itp.
Oglądam około 50 filmów miesięcznie.
Bardzo mało oglądam " babskich :) " filmów, ale troszkę obejrzałem i powiem jedno :
Film " Miasto Aniołów " zrobił na mnie naprawdę niesamowite wrażenie.
Uważam, że jest jednym z najlepszych jakie widziałem w swojej kategori i w połączeniu z perfekcyjnie zagraną rolą przez Nicolasa Cage daję mu bez wachania ocenę 10/10.
A to lista najlepszych " babskich " filmów jakie obejrzałem :
Miasto Aniołów
Titanic
Uwierz w Ducha
Dirty Dancing
Zaklinacz Koni
Forrest Gump
Jestem facetem, uwielbiam filmy, zwalszcza te dobrze zrobione.
Nie licze ile ogladam filmow na miesiac.
Film ogladalem z dwa razy, by dac mu szanse. Niestety i druga szanse zaprzepascil. Film jest slaby i niestety (dla czesci) zgodny z recenzja, ktora mowi prawde.
Aha i sprobojcie obejrzec ten film z trzema dziewczynami to zostaniesz zakopany (bo pewnie w polowie usniesz) zuzytymi husteczkami higienicznymi, a na koniec za slowa krytyki wytargany i ukamienowany na podworzu. Troche przejaskrawione, ale mam nadzieje ze kazdy zrozumial o co mi chodzilo.
pozdrawiam:
'nieczuly i nieznajacy sie na pieknych filmach ignorant' jak czesto mozna zostac nazwanym.