wchodze na filmweb po obejrzeniu filmu zastanawiajac sie jedynie czy dac 4 czy 5 moze, patrze i mnie wmurowalo, 150 top swiat... ludzie, to chyba dzialanie reklamy i sily perswazji, co w tym filmie jest ponad 5/10 prosze niech ktos mi wytlumaczy. z recenzja jedna sie calkowicie zgadzam z druga absolutnie nie. dwie wersje powstaly zapewne by nie zaostrzac konfliktu gdyz ten film widac budzi skrajne emocje..
cytuje:
?Miasto Aniołów?, jest zgrabnie dopracowaną produkcją, muzyka jak i zdjęcia idealnie współgrają wytwarzając specyficzną nutkę napięcia. Polecam wszystkim, którzy chcą zobaczyć Nicolasa Cage w innej, jednocześnie udanej roli. Nie ukrywam, że film wzrusza, zachęcam każdego, wystarczy tylko puścić wodze fantazji.
*nutka napiecia
-to chyba moment wypadku Maggie, dla mnie wygladal tak groznie jak ksiadz po kolendzie. scena jej smierci powinna do jakiejs czarnej komedii powedrowac raczej. 'nutke' przyjmuje dlatego doslownie w tym 'wypadku'
*polecam wszystkim ktorzy chca zobaczyc Cagea
-owszem, jesli ktos za cos ceni Nicolasa to i ja polecam to jego nowe wcielenie. jednak ja go za bardzo nie wielbie i dla mnie gral jak drewno tutaj (czytaj Rasiak) a szczegolnie od momentu 'zstapienia' swojego (dziwnego)
*film wzrusza ... tylko pusc wodze fantazji
-3 razy tak, jednak chyba mialem zly dzien lub za malo fantazji dziaj, gdyz zeby zlapac sie na taki 'kasek' trzeba naprawde miec wyobraznie, leb jak sklep i malo filmow w zyciu widziec
*muzyka jak i zdjecia
-pech chcial ze trafilem na wersje z wloskim dubingiem. staralem sie jak moglem zeby nie zwracac na to uwagi i nie przyczynilo sie to do gorszej oceny, ale nie dalo sie. poczatek filmu to koszmar! mialem zludzenie ze sciezke dzwiekowa na organkach w garazu robili 'artysci' ,do tego moment w ktorym slychac bylo 'ojcze nasz' , jego wykonanie akurat swietne lecz ten remix ktory wyszedl patrzac na calos linii audio to nie bede sie wypowiadal, jakby goo goo dolls nie bylo to szkoda gadac, glosniki wylaczac.
zlapalem sie na opis i nie przecze scenariusz i fabula sa b.dobre i pozostawiaja duze pole do popisu, jednak wykonanie ehhh szkoda gadac, jednak 5/10 dam chociazby za zdjecia, scenariusz. film powinien dawac jakas doze rozrywki jednak ja przez te 2 godziny raczej nie dalem sie nabrac :/