PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116}

Miasto aniołów

City of Angels
1998
7,5 149 tys. ocen
7,5 10 1 148895
5,6 25 krytyków
Miasto aniołów
powrót do forum filmu Miasto aniołów

mam pytanko, kto uwazal ogladajac to mi powie czy w czasie gdy Cage stal na tym rusztowaniu przed zmianą w czlowieka, czy tam w tle leciala po polsku taka modlitwa, czy mi sie tylko zdawalo?
pozdrawiam

Gehain

a juz nie trzeba, zerknelam sobie w ciekawostki i zauwazylam ze to jednak to byla polska modlitwa ;P
no coz, niektorzy sa slepi...(np. ja)
a tak wogole to moze ktos wie jak to sie stalo ze polskie znalazlo sie w amerykanskim filmie?

użytkownik usunięty
Gehain

a dokładnie "Zdrowaś Mario", ten fragment skomponował W. Kilar, to było piękne...

jak mozna zdobyc ten utwor?? bardzo bardzo prosze o pomoc!!nigdzie nie moge go znalezc!! jakby ktos mial jakies info albo ten utwor :):) bardzo bym prosila maja-m@o2.pl

maja_m

Jestem ateista i ogolnie antyklerykalem, ale ten utwor mnie rozbroil. Byl doskonaly.

ocenił(a) film na 10
maja_m

Piosenka ta w wersji pelnej "wazy" ok 25 MB dlatego specjalnie dla Was i dlatego, ze jest to najlepszy film jaki widziałem w zyciu wysylam linka do ok 3 MB wersji, która na pewno Was zadowoli :) Podziekowania mozecie slac na pyjto@wp.pl

http://www.speedyshare.com/125985618.html [www.speedyshare.com/125...]

Gehain

to "angelus" Wojciecha Kilara i pod taka nazwą szukajcie w necie:) POZDRAWIAM

Gehain

ja od razu się zorientowałam, ze tam leci modlitwa... beka.. :))... hehehe,... fajnie, że cos polskiego :))

ocenił(a) film na 8
analiza456

NIE MA.. :(((
SZUKAM SZUKAM I NIC.....JAK KTOŚ MA TĄ MODLITWE PROSZE O PRZESŁANIE... commodia@op.pl

dzięki

ocenił(a) film na 10
_Jacinda_

ja także proszę o przesłanie- w miarę możliwości jak najszybciej kasiaamb1@wp.pl serdeczne dzieki

ocenił(a) film na 10
Gehain

to polskie Pozdrowienie anielskie- " Zdrowaś Maryjo, łaski pełna pan z Toba, błogoslawionas Ty między niewiastami.......

lati88

Wiecie co? Nie chcę wprowadzać nikogo w błąd, możliwe że się mylę, tzn że skorzystałem ze złego źródła, ale na stronie www.film.org.pl w działe "recenzje soundtracków" jest recenzja pełnego, niepublikowanego soundtracka z tego filmu. Na tamtej stronie jest napisane, że autorem tego utworu nie jest Wojciech Kilar, ale Gabriel Yared i, że utwór ten to nie "Angelus", ale "Skyscraper Rooftop". Co o tym myślicie? Sprawdzałem na emule i pełny soundtrack jest dostępny, niestety jest to bootleg mający rozmiar 554 MB (!!!), tak więc darowałem sobie ściąganie, bo przy moim łączu trwałoby to wieczność. Mam więc prośbę, jeżeli ktoś ma szybkiego neta i mógłby ściągnąć/sprawdzić i dać znać później na forum tutaj, to byłbym bardzo wdzięczny. PS. jeżeli ktoś znajdzie ten utwór to dołączam się do prośby o przesłanie go, mój meil to kaldor@wp.pl

Askardil

cholera no, oglądałam ten film 2. raz i znowu przeoczyłam ten utwór :

oliina

ok wybacz slepotę, mam linka :]

oliina

... i pod resztą mojej wypowiedzi podpisuje się raz jeszcze ;)

ocenił(a) film na 10
Askardil

a nie chodzi tutaj czasem o utwór pt an angel falls?

kasiaamb1

Mam ten utwór-po ciężkich próbach, ale znaleziony!
Jak ktoś chce to prosze pisać na mojego maila joanna-frodo@tlen.pl, a na pewno prześlę!

ocenił(a) film na 8
Sara_von_Krolock

189700000 milionów buziaków dla Martusi !!!!!!!- dzieki Słońce!!!

ja juz mam i sie delektuje 10-ty raz...BOSKI ten utwór.....

pozdr.

ocenił(a) film na 10
kasiaamb1

bo w nim na samym początku znajduje się motyw skomponowany przez kilara z wyjątkiem polskiej modlitwy w tle