Miasto aniołów

City of Angels
1998
7,5 149 tys. ocen
7,5 10 1 149086
5,5 23 krytyków
Miasto aniołów
powrót do forum filmu Miasto aniołów

za która piosenkę te wszystkie nominacje są???

ocenił(a) film na 10
Pin_up_Margolcia

"Iris" Goo Goo dolls'ów, ostrożnie z ta piosenką.. można dostać niezłego odpału na jej punkcie :)

Seth_22

tak przypuszczałam xD Znam tą piosenkę i odpału już dawno dostałam :D Trwa on i trwa.. ta piosenka jest autentycznie cudowna!!

Pin_up_Margolcia

Jeżeli chcecie bliżej poznać twórczość Goo Goo Dolls oraz dowiedzieć się więcej o samym zespole, to kliknijcie w linka, który zamieszczam poniżej:

http://googoodolls.w.interia.pl

ocenił(a) film na 7
haurka

Rzeczywiście piosenka rewelacyjna, tę się od niej uzależniłam :)

ocenił(a) film na 10
Pin_up_Margolcia

..szkoda ze to artyści jednego utworu,
tym niemniej muszę katować sie tylko tą ich piosenką..
.. i faktycznie robię to nie przerwanie od 3 lat ;)
..końca nie widać i dobrze

ocenił(a) film na 10
Seth_22

Iris zbiera żniwa.. i dobrze, nie bójcie sie jej polubić :)

Pin_up_Margolcia

oh wszyscy tu mają rację. Goo Goo Dolls to mój ulubiony zespół i bardzo się ucieszyłam jak usłyszałam Iris. Moja ulubiona iosenka, w której sie dosłowne zakochałam. :)
Jest cudna.
Polecam tego zespołu: better days, broadway, black baloon...

ocenił(a) film na 10
Pin_up_Margolcia

chciaż moim zdaniem cała ścieżka jest niezła "Angel" U2 red house po prostu film i muzyka rewelka

ocenił(a) film na 8
Pin_up_Margolcia

Piosenka bardzo piękna aczkolwiek po pierwszym przesłuchaniu, "bez dopalacza" w postaci filmu wielkiego wrażenia by na mnie nie zrobiła.
Bardziej mną wstrząsnęła oscarowa pisenka Bruca Springsteena "Streets of Philadelphia...

użytkownik usunięty
sangreal

O tak Dragonie masz racje, piosenka Bruca jest piękna, cudna i robi sama wrażenie, bez dodatkowych wzmacniaczy w postaci obrazu...
Śliczna linia melodyjna, jeśli ktoś jej nie kojarzy jest to piosenka z filmu "Philadelphia"

Piosenka "Iris" jest ładna ale dużo jej brakuje do utwóru "Streets of Philadelphia"

ocenił(a) film na 8

Dlatego nie wygrała a była only nominowana. :D Ja Ulice Filadelfii odkąd je usłyszałem(jakieś półtora roku temu) do dziś mam na odtwarzaczu mp3 i nie zamierzam jej usunąć :P.
Jest prosta i przez to piękna. W teledysku Bruce śpiewa ją na żywo idąc "ulicami Filadelfii" a podkładana jest tylko muzyka.

sangreal

Mam takie pytanie do Dragona: czy słyszałeś "Iris" wyłącznie podczas oglądania "Miasta Aniołów", czy może wersję nieugładzoną, czyli bardziej rockową niż ta akustyczna, która zaprezentowana jest w filmie? Bo jeśli tylko tą akustyczną, to się nie dziwię, że nie zrobiłaby na Tobie większego wrażenia bez podkładu filmowego. Moim zdaniem "Iris" w wersji rockowej daje czadu i to nieźle. Polecam, bo naprawdę warto poznać tą drugą stronę tej piosenki.

ocenił(a) film na 8
haurka

Masz rację - słyszałem tylko wersję z filmu... Zresztą - Rzecz gustu ;)

sangreal

Tak mi się właśnie zdawało ;) Bo wiem, że jeśli ktoś pierwszy raz usłyszy tą rockową wersję "Iris", to już się od niej uwolnić nie może ;) Ale jak napisałeś - rzecz gustu ;) Może są tacy, którzy się nie uzależniają.

ocenił(a) film na 10
haurka

..są tacy - ludzie z 100% uszkodzeniem aparatu słuchowego :)

ocenił(a) film na 10
haurka

Własnie się zastanawiam, czy te automatyczne uzależnianie to plus, czy minus Iris.
Ta piosenka to mój nałóg. Czasem wpadnie mi jakaś inna w ucho, ale mijają 2, 3 dni, a ja znów wracam do Goo Goo Dolls.
Eh ;)