PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544178}

Miasto widmo

Ghost Town
2009
3,0 248  ocen
3,0 10 1 248
Miasto widmo
powrót do forum filmu Miasto widmo

Z opisu który czytałem film wygląda na horror okultystyczny rozgrywający się na dzikim zachodzie z nienajlepiej wróżącą obsadą. Jednak i tu, i na IMDb, oraz na stronach Canal+ pozycja ta widnieje jako film SF.

Zwracam się zatem do tych, którzy oglądali film - czy w tym filmie pojawia się jakiś wątek SF? Kosmici, maszyny do teleportacji, wehikuły czasów, roboty, klony lub coś podobnego?

Khaosth

film obejrzałem i nie pojawia się w nim wątek sci-fi. Też byłem zdziwiony takim oznaczeniem zarówno w tv jak i na imdb... chyba się jakoś uczepili,że coś tam może być z sci-fi i trochę to może mylić potencjalnych widzów. wystarczyłoby sam horror.

matthewawake

Dzięki za odpowiedź! Tak coś czułem, że to zmyłka. :)

użytkownik usunięty
Khaosth

A, bo to niektórzy klasyfikujący czasem całą fantastykę ciurkiem określają jako SF. Bez sensu. Prawdę mówiąc wolałabym też, gdyby określenie "horror" dotyczyło filmów grozy z elementami fantastycznymi, a nie na przykład slasherów, co się często zdarza w opisach filmów na Canal+. Film zaraz będę oglądać, ale nie spodziewam się cudów - filmy telewizyjne przeważnie nie bywają najwyższych lotów...

użytkownik usunięty

No to obejrzałam. Trochę przewidywalne (jak ktoś samotnie włazi w ciemne miejsca, to wiadomo przecież, że żywy nie wyjdzie), ale mogło być gorzej. Sposób na spacyfikowanie złych duchów raczej nietypowy, a Billy Drago jak zwykle antypatyczny i na luzie ;-)