Z opisu który czytałem film wygląda na horror okultystyczny rozgrywający się na dzikim zachodzie z nienajlepiej wróżącą obsadą. Jednak i tu, i na IMDb, oraz na stronach Canal+ pozycja ta widnieje jako film SF.
Zwracam się zatem do tych, którzy oglądali film - czy w tym filmie pojawia się jakiś wątek SF? Kosmici, maszyny do teleportacji, wehikuły czasów, roboty, klony lub coś podobnego?
film obejrzałem i nie pojawia się w nim wątek sci-fi. Też byłem zdziwiony takim oznaczeniem zarówno w tv jak i na imdb... chyba się jakoś uczepili,że coś tam może być z sci-fi i trochę to może mylić potencjalnych widzów. wystarczyłoby sam horror.
A, bo to niektórzy klasyfikujący czasem całą fantastykę ciurkiem określają jako SF. Bez sensu. Prawdę mówiąc wolałabym też, gdyby określenie "horror" dotyczyło filmów grozy z elementami fantastycznymi, a nie na przykład slasherów, co się często zdarza w opisach filmów na Canal+. Film zaraz będę oglądać, ale nie spodziewam się cudów - filmy telewizyjne przeważnie nie bywają najwyższych lotów...